Antalya - Gripten Ölen Genç Avukat Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Antalya - Gripten Ölen Genç Avukat Toprağa Verildi

Antalya - Gripten Ölen Genç Avukat Toprağa Verildi

Gripten ölen genç avukat toprağa verildi Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da grip şikayetiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Antalya Barosu'na kayıtlı avukat 30 yaşındaki Çağıl Abay, son yolculuğuna uğurlandı.

05.01.2016 16:25

Gripten ölen genç avukat toprağa verildi

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da grip şikayetiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Antalya Barosu'na kayıtlı avukat 30 yaşındaki Çağıl Abay, son yolculuğuna uğurlandı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne iki hafta önce grip şikayetiyle başvuran ve yapılan tetkiklerin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen avukat Çağıl Abay'ın rahatsızlığı zatüreye dönüştü. Dün sabaha karşı septik şoka girerek yoğun bakıma alınan Abay, çoklu organ yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Çağıl Abay'ın cenazesi, bugün Antalya Barosu'nun bulunduğu Barohan önüne getirildi. Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Güler Yılmaz Birol, genç bir avukatı ani ve acı şekilde kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Törene katılan Çağıl Abay'ın annesi Op. Dr. Mehtap Abay ile eşi Op. Dr. Mehmet Abay ise taziyeleri kabul etti.

'BAZEN TIP YETERSİZ KALIYOR'

Kendisinin de doktor olması nedeniyle her türlü sonuca kendilerini hazırladıkları belirten anne Abay, 'Ağır bir grip geçirdi. Evlenmek istiyordu kız arkadaşını tanıştırmıştı. Ben hekimim, senelerdir acilde, yoğun bakımda çalıştım. Bazen tıp yetersiz kalıyor, takdiri ilahi" dedi. Türkiye'ye gelen yabancılar nedeniyle aşı profilinin değiştiğini de kaydeden Dr. Abay, "Hepimiz risk altındayız" diye konuştu.

'KENDİ OĞLUMU KURTARAMADIM'

33 yıllık meslek hayatında birçok can kurtardığını anlatan baba Mehmet Abay ise 'Ne canlar kurtardım ama kendi oğlumuzu kurtaramadık. Teşhisi konamadan gitti çocuğum. Tahminimce vücut direnci düşüktü. Komplikasyon hızlı gelişti. Akciğer problemi zatüreye, arka arkaya çoklu organ yetmezliği gelişti ve septik şoktan kaybettik çocuğumuzu. Bütün tetkikler yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Yaradanım çok sevdi aldı götürdü" dedi.

'GRİBİM DEMİŞTİ'

Çağıl Abay ile iki hafta önce adliyede görüştüklerini belirten avukat Coşkun Demir ise 'Ağır ceza mahkemesindeki bir duruşma öncesinde karşılaştık. O sırada ayaküstü sohbet ettik. 'Gribim' dedi. Ben de 'Salgın var, kendine dikkat et' dedim. Sonrasında hastaneye gitmiş. Bu talihsiz olay meydana geldi. Çok sevdiğimiz, beyefendi, kibar meslek konumuna çok yakışan bir arkadaşımızdı. Hepimiz şoktayız" diye konuştu.

Çağıl Abay'ın cenazesi meslektaşlarının dualarının ardından Kuşkavağı Camii'ne getirildi. Abay'ın cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra Arapsuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Gripten Ölen Genç Avukat Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement