Antalya Mucize Kalpler, Doktorlarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Antalya Mucize Kalpler, Doktorlarıyla Buluştu

Antalya Mucize Kalpler, Doktorlarıyla Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli operasyonuyla sağlığına kavuşan hastalar, hekimleriyle kahvaltıda buluştu.

15.06.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli operasyonuyla sağlığına kavuşan hastalar, hekimleriyle kahvaltıda buluştu. Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Bayezid, "Kötü günlerimizi çok şükür atlattık, şimdi iyi günlerimizi yaşıyoruz" dedi. Çakırlar Mahallesi, Altınportakal Kahvaltı Evi'ndeki buluşmaya, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde mucize operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Bayezid, Prof. Dr. Cengiz Türkay, Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, Doç. Dr. Ozan Elbasan, Organ Nakli Koordinatörü Fatma Temel ve hemşireler katıldı. Kahvaltıda ev sahipliği görevini üstlenen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk kalp ve böbrek nakillisi Mehmet Ali Güler, 5 yıl önce kalp nakli olan Ercan Çalışkan, Mehmet Ali Aytekin, Yusuf Sütçü, Hasan Atabay, Abdullah Tay, Sevgi Demirel, Reşit Naz, Mehmet Özdemir, Osman Kartal, Metin Karagöz, doktorlarına plaket verip teşekkür etti. NAKİL SAYISI 100'E ULAŞTI Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 1998 yılından bugüne 11 kalp nakilliyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Prof. Dr. Ömer Bayezid, "Mutlu ve heyecanlıyız. Operasyonlardan sonra sağlığına kavuşmuş kişileri görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 1998 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk kalp naklinden bugüne 100'e yakın kalp nakli gerçekleştirdik. Ama hepsi burada bulunamadı. Uzakta olan hastalarımız var. Burada toplanmamıza nakil olan hastalarımız vesile oldu. Biz hepimiz bir aile olduk. Kötü günlerimizi çok şükür atlattık, şimdi iyi günlerimizi yaşıyoruz. Bugün birlikte olduğumuz hastalarımızla yaşadığımız mutluluk ancak organ bağışı olursa yaşanabilir. İnsanlar kıyamadıklarını, değerlerini toprağa verirken iki kez düşünmeli. Beyin ölümü gerçekleşen yakınlarının bağışladıkları organlarla başka yaşamların filizleneceği gerçeğini görmeleri ve bilmeleri gerekiyor. Herkesi organ bağışı gönüllüsü olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

ORGAN NAKLİ, MUCİZEVİ TEDAVİ YÖNTEMİ

Kalp nakli olan hastaların kendilerine ilk geldikleri günle bugünleri arasındaki farkı görünce insanın inanası gelmediğini aktaran Prof. Dr. İlhan Gölbaşı ise "Bugün geldikleri nokta bizim için olağanüstü bir durum, bundan daha fazla mutluluk verebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bu hastalarımız sportif faaliyetlerini, sosyal faaliyetlerini artık yapabiliyor. Bu da tabi ki bizleri mutlu ediyor. Bu mucizevi bir tedavi yöntemidir. Ölmüş bir insanın tekrar çiçek açıp yeşermesi gibi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Mucize Kalpler, Doktorlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement