Arınç'tan 'Cumhurbaşkanlığı' ve 'Seçim' Yorumu - Son Dakika
Güncel

Arınç'tan 'Cumhurbaşkanlığı' ve 'Seçim' Yorumu

Arınç\'tan \'Cumhurbaşkanlığı\' ve \'Seçim\' Yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde her kim aday gösterilirse gösterilsin, AK Parti'nin adayının 'Cumhurbaşkanı' olacağını iddia ederek, cumhurbaşkanını da ilk turda yüzde 51 ile değil, 60 ile seçeceklerini söyledi.

20.09.2012 19:04

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde her kim aday gösterilirse gösterilsin, AK Parti'nin adayının 'Cumhurbaşkanı' olacağını iddia ederek, cumhurbaşkanını da ilk turda yüzde 51 ile değil, 60 ile seçeceklerini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana'ya gelen Arınç, AK Pati Çukurova İlçe Teşkilatı'nın yeni hizmet binasının açılışını da gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gösterilen açılış töreninde Arınç'a; AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan ve Ali Küçükaydın'ın yanı sıra AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı eşlik etti. Açılış töreninde Esmagül Erdoğan adlı küçük bir kız çocuğu, babasının cep telefonu ile Başbakan Yardımcısı Arınç'ın fotoğrafını çekti. Bu durum karşısında gülümseyen ve küçük kıza poz veren Arınç, daha sonra Esmagül'ü yanına çağırdı, onu sevdikten sonra gazetecilere birlikte poz verdi. Ardından kürsüye çıkan Arınç, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekti; partililere 'daha çok çalışmalıyız' mesajı verip, 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ndeki rotalarını açıkladı.

"AK PARTİ BİR İLDE NE KADAR GÜÇLÜ İSE SİYASETTE DE O KADAR GÜÇLÜ"

Bülent Arınç, AK Parti'nin son genel seçimlerde Adana'dan 6 milletvekili çıkarttığını, ancak bunun çok büyük bir başarı olarak görmediklerini, hedeflerinin 14 milletvekilliğinin 10'unu kazanmak olduğunu vurguladı. Bunun bir hayal olmadığının altını çizen Arınç, "Adana çalışacak, gayret edecek. Halkla temasımızı, ilişkilerimizi çok iyi kurmalıyız. Çok iyi çalışmak zorundayız. Ben size 14 milletvekilliğinin 10'unu hedef olarak gösterirken, bunu sizin hoşunuza gitsin diye söylemiyorum. Adana'nın buna ihtiyacı var. AK Parti, bir ilde ne kadar güçlü olursa, o kadar çok siyasette güçlü olur, halkın yaşam standardı da o kadar artar" dedi. Yerel seçimlerin erkene alındığını, seçimlerin 27 Ekim'de yeni 'Anayasa' için yapılacak olan referandum ile ortaklaşa gerçekleştirileceğine işaret eden Arınç, hem yerel seçimlere, hem de referandum için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Arınç, Adana'da başta büyükşehir olmak üzere tüm belediyeleri kazanmak istediklerini belirtti.

"ADAYIMIZ KİM OLURSA OLSUN CUMHURBAŞKANI OLACAKTIR"

27 Ekim'deki yerel seçimlerin 7-8 ay sonrasında 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi' olacağını dile getiren Arınç, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı konusunda adayımız her kim olursa olsun, AK Parti'nin gösterdiği aday, Allah'ın da izni ile 'Cumhurbaşkanı' olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Ama ilk turda yüzde 51 ile değil, yüzde 60 ile cumhurbaşkanını seçmek üzere şimdiden çalışmalara başlamalıyız. Hani; 'Bir taşla, birkaç kuş vurmak' derler ya öncelikle yerel seçimlerde hedefi 12'den vuracağız. Ardından 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi', sonrasında da kısmet olursa 2015'te genel seçim yapacağız. 'Efendim sen de atıyorsun' diyecek adamlar çıkabilir içimizden, sizden çıkmaz ama basının içinden çıkar. 'Atma be adam' derler. Atmıyoruz. AK Parti boşa atmaz. Karşınızda konuşan adam AK Parti'nin kurucusu. Ne yaptı bu AK Parti? 2002, 2007, 2011 genel seçimleri olmak üzere 3 seçim kazandı. 2002'de yüzde 36, 2007'de yüzde 47, 2011'de yüzde 50 ile tek başımıza hikayeyiz. Hikaye mi bu, yalan mı bu? Mübalağa, abartı mı? Elbette ki, hayır. Hangi parti Türkiye'de böylesi bir başarı gösterdi?"

"BAŞKASININ TOPU TÜFEĞİNDEN KORKUP ŞAPKAMIZI ALIP KAÇMADIK"

3 seçime girip, oylarını arttırdıkları gibi tek başlarına 3 dönemdir iktidarda olduklarını hatırlatan Bülent Arınç, "Bize düşen; Rabbimize hamdetmektir. Bize her seçimde güven duyan, destekleyip, bize oy verip de tek başına iktidara taşıyan aziz milletimizdir. Hepinize teşekkür ediyorum. 3 seçimi kazanıp tek başımıza iktidar olduk, yetmedi 2 de yerel seçim kazandık. Her iki yerel seçimlerde de belediyelerin yüzde 65'ini kazandık" ifadesini kullandı.

"Bülent Arınç, boşa konuşuyor diyecek birisi var mı içinizde?" diye partililere soru yönelten Arınç, "Yok. Halep ordaysa; Adana burada, Çukurova burada. Be hey adam; Demokrat Parti, geldi geldi gitti. Demirel, 1965-69'da geldi gitti. Rahmetli Özal, 1983-87'de geldi gitti. Demirel, Erdal İnönü ile yeniden geldi sonra gitti. Biz gitmedik. Biz üç defa geldik. Allah'ın izni ile hiç endişeniz olmasın 13 defa daha geleceğiz. Niye, çünkü biz dürüst siyaset yapıyoruz. İlkeli, kararlı, cesur siyaset yapıyoruz. Bizim başımıza gelenler, başka bir partinin başına gelseydi yerinde yeller eserdi. Ama hamdolsun, bize karşı yapılan bütün komplo ve planlar, 'Kafes'ler, 'Balyoz'lar, hepsi gitti biz dimdik ayakta kaldı. Sadece Allah'tan korktuk, başkasının topu tüfeğinden, bağırıp çağırmasından ürkmedik, şapkamızı alıp kaçmadık" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arınç'tan 'Cumhurbaşkanlığı' ve 'Seçim' Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement