Arınç: Uykuları Kaçıyor - Son Dakika
Güncel

Arınç: Uykuları Kaçıyor

Arınç: Uykuları Kaçıyor

Bülent Arınç, Büyükşehir Yasası çıkacak diye uykusu kaçanların olduğunu söyledi.

04.02.2013 13:54  Güncelleme: 13:49

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi girişindeki, AK Parti'nin yeni il binasının açılışını yaptı. Arınç, CHP'nin Büyükşehir Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne taşımasını değerlendirirken, "Bu yasa çıkacak' diye gece uykuları kaçanlar var. Ama Anayasa Mahkemesi artık o tartışmalı kararları veren mahkeme değil. Orada gerçek hukukçular var" dedi. Başkanlık sistemine kişisel endişelerinden dolayı karşı çıkıldığını belirten Arınç, "Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı ile mücadele edemiyoruz. Bir de bu adam başkan olursa diyorlar. İşte o yüzden de uykuları kaçıyor" diye konuştu.

Bülent Arınç'a basın toplantısında AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, gençlik ve kadın kolları başkanları ve partililer eşlik etti. CHP'nin Büyükşehir Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne taşımasıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Arınç, şunları söyledi:

"Bu yasal haklarıdır. Bizim için hiçbir mahsuru yok. Bu yasa görüşülürken MHP ve CHP büyük muhalefet yaptı. Alay etti, hakaret etti. Yasanın çıkmasını istemediler. Anayasa Mahkemesi bunları inceler. Anayasa Mahkemesi iptal bile etse, meclis olarak gereğini tekrar yaparız. CHP bugüne kadar ne zaman Anayasa Mahkemesi'ne gittiyse başarılı olamadı. Bu yasa çıkacak diye gece uykuları kaçanlar var. Ama Anayasa Mahkemesi artık o tartışmalı kararları veren mahkeme değil. Orada gerçek hukukçular var. Ne karar çıkarsa çıksın biz o karara uyarız. Bu yasa için 2.5 yıl çalışıldı. Eğer farkında olmadığımız aksaklık varsa Anayasa Mahkemesi bizi uyarır biz de gereğini yaparız."

DHKP-C terör örgütü tarafından ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınadığını da belirten Arınç, "Örgüt, ölümcül hastalıkla boğuşan kişileri maşa olarak kullanıyor. Gözümüz onların üzerinde" dedi.

İmralı görüşmeleri konusunda açıklamalar yapan Arınç, bu süreci MİT'in inisiyatifinde olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

" Ahmet Türk, adaya gitti. Örgütün silah bırakması ve ülke dışına çıkmasının bir sonuç olduğunu ifade ettiler. İmralı ile görüşmelerin statüsünü açıkladık. Ziyaretçi yönetmeliğine uyacağımızı söyledik. İmralı'yla görüşmeye karar verme yetkisi tamamen Adalet Bakanı'na aittir. Kürt sorununun çözümü sürecine halk da dahildir. Sürecin içinde hükümetimiz yok. Gidip Öcalan'la bire bir görüşemeyiz. Böyle yaparsak halk bizi affetmez. Bizim adımıza bu işi MİT yapıyor. istihbarat haber alıyor, önleyici tedbirler alıyor ve failleri yakalıyor. Gazeteler bunu yazmıyor."

OSB'Yİ SANAYİCİLER YÖNETİR

Daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) sağlık merkeziyle yeni teknik hizmetler binasının açılışını yapan Bülent Arınç, kendisinin organize sanayi bölgelerini sanayicilerin yönetmesinden yana olduğunu belirterek, "Burada ilkeli olmak lazım. Ayrıca Manisa gibi bir ilde ticaret ve sanayi odalarının aynı çatı altında olması kentin hayrına değildir" dedi.

Açılışlarda konuşan Arınç, organize sanayi bölgelerinin büyük bir değişim içinde olduğuna vurgu yaptı. Yıllar önce ticaret ve sanayi odası ile OSB yönetimi arasında yönetme kavgası olduğunu hatırlatan Arınç, "Davalar açıldı küslükler oldu. Sonunda konu meclise kadar geldi. Geçici bir madde ile bu sorun çözüldü. Ben organize sanayi bölgelerini sanayicilerin yönetmesinden yanayım. Burada ilkeli olmak lazım. Ayrıca Manisa gibi bir ilde ticaret ve sanayi odalarının aynı çatı altında olması kentin hayrına değildir" dedi.

Manisa OSB'nin sanayicilerin eline geçmesiyle dört yılda kalkındığına dikkat çeken Arınç, "Bölgemizde Demiryolu hattı kuruldu. Sağlık ocakları açıldı. İş imkanları doğdu. Bunlar kötü mü oldu? Bin defa iyi oldu. Manisa OSB kısa zamanda insan taşımacılığına da başlayacak. Ben burada OSB yönetimini kutluyorum. Ticaret ve sanayi odalarının birbirinden ayrılmasını savunuyorum" diye konuştu.

MHÖ,EK,İK(AÖ/İD) - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç: Uykuları Kaçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement