PTS uygulaması geçtiğimiz sene Eczacıbaşı grubu ile başlayan pilot uygulama faaliyetlerinde, 35 öğrencinin 11 farklı firmada stajyerlik dönemine başlamasıyla birlikte bir adım daha öne çıkarak bu alanda önemli bir ilerleme kaydetti.
ARİNKOM'dan Uzman Orkun Başkan'ın yöneticiliğindeki "Kariyer Modülü" ve Eczacıbaşı İnsan Kaynaklarının birlikte organize ettiği "PTS Stajyerleri Eczacıbaşı Toplantısı"nda Mühendislik Fakültesinden İletişim Bilimleri Fakültesine kadar farklı branşlarda staj yapan toplamda 5 öğrenci, üzerinde çalıştıkları projeler hakkında görsel sunumlar yaptı. Sunumlar sonrası Anadolu Üniversitesi Akademik Danışmanları ile Eczacıbaşı Projeleri Endüstriyel Danışmanları arasında projeler hakkında görüş alışverişinde bulunularak projelerin devamı için yol haritaları oluşturuldu.
Eczacıbaşı'nda gerçekleştirilen toplantıya katılan üniversite öğretim elemanları, gerçek somut projeler üzerinde yapılan bu stajların öğrencilerin gelişimine ve sektörün beklediği nitelikli yetişmiş insan gücünün oluşturulmasına katkısının büyük olduğunu belirtti. Toplantıda konuşan ARİNKOM sorumlusu Uzman Orkun Başkan ise gelecekte sektörün çalışanı olacak bugünün öğrencilerine sunulan bu staj imkânını öğrencilerin projelere yaptıkları katkılarla ne kadar iyi değerlendirdiklerini ve Eczacıbaşı gibi ülkenin değerli kurumlarının verdikleri bu tarz destekler ile günümüzün bilgi tabanlı ve yüksek katma değerli dünyasında yer almanın vazgeçilmez koşulu olan "üniversite-sanayi iş birliğinin" güzel bir örneğine verdikleri destek için teşekkür etti.
Üniversite-sanayi iş birliğini çok yararlı bulduğunu ifade eden Eczacıbaşı Satış Hizmetleri Müdürü Elif Manavoğlu, toplantıdan sonra yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi: "Geçen yıl sanayi iş birliğiyle özellikle bizim içinde bulunduğumuz Bilecik, Eskişehir ve Kütahya Seramik kümesinin yaptığı çalışmalarla birlikte üniversiteyle bu iş birlikteliği de başlamış oldu. Biz üniversite-sanayi iş birlikteliğine çok önem veriyoruz. Kurumsal yeterliklerimize göre ihtiyaçlarımız doğrultusunda stajyer öğrenciler belirleyerek, sınavlara tabi tutulan öğrencileri görüşmeye çağırıyoruz. Görüşmeler sonrasında ise öğrencilerin staj dönemi başlıyor. Burada öğrenciler staj defteri doldurma telaşı içinde değil; bir projede yer alma ve verimli bir performansı sergilemeyi hedefliyor. Üniversite, araştırmaların ve güncelliğin olduğu bir yerdir. Bu açıdan bu konuda bize de destekleri oluyor. Bu iş birlikteliğini üniversitenin farklı bölümleriyle de devam ettirmeyi düşünüyoruz."
PTS uygulaması ile Anadolu Üniversitesi staja yeni bir bakış açısı getirmeyi hedeflerken, sonuç odaklı olarak geliştirilmiş bir uygulamayı öngörüyor. Uygulamayla birlikte, ayrıca firmaların gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmeyi planladıkları belli konulardaki projelerine çözüm geliştirme ve hâlen öğrencilik yaşamı devam eden stajyerlere iş hayatıyla ilgili deneyimlerin mezuniyetten önce kazandırılması hedefleniyor. Bu uygulama, firmaların faaliyetleri doğrultusunda gerçekleştirilecek olan projeler için Anadolu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren tüm bölümlerden stajyer öğrenci seçimi yapabilecekleri bir program olarak faaliyet gösteriyor. Projede, üniversite öğretim elemanları süreç boyunca akademik danışmanlık görevini de üstlenerek stajyerlere yol gösteriyor. Aynı zamanda, stajyerlerin endüstriyel danışmanları da proje boyunca stajyerleri yalnız bırakmıyor. Ayrıca, yeni iş birlikleri için Anadolu Üniversitesi "ARİNKOM Kariyer Modülü" ile iletişime geçilebilir.
Son Dakika › Güncel › ARİNKOM, Eczacıbaşı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?