Aşti'de Trafik Denetimi - Son Dakika
Güncel

Aşti'de Trafik Denetimi

Aşti\'de Trafik Denetimi

EGM Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Murat: "Tüm izinleri iptal ettik. Bayram boyunca yaklaşık 17 bin personelle trafik denetimi yapacağız" "Şehirlerarası otobüslere yolcu gibi binen sivil polis de denetim yapacak.

24.07.2014 14:35

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Bedrettin Murat, yakalaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm izinleri iptal ettiklerini, bayram boyunca yaklaşık 17 bin personelle trafik denetimi yapacaklarını bildirdi.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gerçekleştirilen trafik denetimine katılan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Murat, geçen yıl bayramda meydana gelen 43 ölümlü kazada, 57 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Bu bayramda yeni acıların yaşanmamasını arzuladıklarını ifade eden Murat, sürücülerden dikkatli olmaları ve kurallara uymalarını istedi.

"Bayram dolayısıyla tüm izinleri iptal ettiklerini ve bayram boyunca yaklaşık 17 bin personelle trafik denetimi yapacaklarını" bildiren Murat, önemli kavşak, geçit ve güzergahlarda da sabit ekipler görevlendireceklerini söyledi.

Murat, şehirlerarası otobüslerde denetimin sivil polisler tarafından gerçekleştirileceğine işaret ederek, trafik ekipleri dışında sivil ekiplerin de trafik suçu tespit yetkisi bulunduğunu, emniyetin diğer birimlerinde görevli polislerin trafikte tespit ettikleri ihlallere de ceza verileceğini ifade etti.

-Havadan kontrol

Bayram trafiğinin havadan denetlenmesine bu yıl da devam edileceğini dile getiren Murat, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığına ait helikopterlerin, Ankara- İstanbul, Ankara- Konya ve Ankara-Samsun yollarında uçuş yaparak karadaki ekiplerle birlikte trafik akışını kontrol edeceklerini anlattı.

Murat, hız ihlalinden kaynaklı trafik kazalarının önüne geçebilmek için ise radar uygulamasına ağırlık verileceğini dile getirerek, trafiği durdurmanın mümkün olmadığı yerlerde seyir halindeki sivil ekiplerin radarla hız kontrolü yapacağını, hız sınırını aşan araçlar durdurulmadan plakaya ceza uygulanacağını kaydetti. Bedrettin Murat, bazı yerlerde ekiplerin arka arkaya radarla hız denetimi yapacağını söyledi.

-Sürücülere uyarılar

Murat, emniyet kemerinin mutlaka kullanılmasının, hız ve takip kurallarına uyulmasının önemini hatırlattı.

Uykusuz ve yorgun araç kullanılmaması gerektiğine işaret eden Murat, yorulan sürücülerin bölge trafik istasyonlarında dinlenebileceğini, bu konuda gerekli talimatın verildiğini söyledi.

Murat, özellikle varılacak noktaya yakın yerlerde sürücülerin aceleci davrandığını ve bunun kaza riski artırdığını vurguladı.

Kazaların en fazla, aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama ve yorgun araç kullanımından kaynaklandığına dikkati çeken Murat, bu hatalardan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Şehirlerarası otobüslerde seyahat edecek yolculara da uyarılarda bulunan Murat, telefonla konuşan otobüs ve 4,5 saatten fazla araç kullanan şoförlerinin mutlaka 155 numaralı polis imdat hattına bildirilmesini istedi.

Öte yandan, terminalde trafik polisleri, özel hazırlanmış test aracında vatandaşlara emniyet kemerinin faydaları hakkında bilgi verdi. Sefere çıkacak sürücüleri denetleyen polis, ayrıca uyarıcı broşür dağıttı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aşti'de Trafik Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement