Ata Sporu Tutkunlarını Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Ata Sporu Tutkunlarını Ağırladı

Ata Sporu Tutkunlarını Ağırladı

Erzurum Atlı Spor Kulübü, kendilerine destekte bulunan iş kadını Sevda Aydın'ı köylerinde ağırladı.

13.03.2013 11:50  Güncelleme: 12:15

Ciritte geçen yıl beşinci kez Türkiye Şampiyonu olan Erzurum'un merkez Çiftlik köyünün Erzurum Atlı Spor Kulübü, geçen yıl Ekim ayında Denizli'de düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonasında kendilerine destekte bulunan iş kadını Sevda Aydın'ı köylerinde ağırladı.

Havalimanı yakınındaki Çiftlik Köylüleri, İstanbul'da yaşayan tekstilci Sevda Aydın ile yine Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesinden Öğretmen Işıl Seven ile 20 öğrencisini ağırladı. Köy Muhtarı ve Kulüp Başkanı İrfan Dedeoğlu'nun evinde İstanbul'dan gelen konuklara köy kahvaltısı ikram edildi. Davetliler, köy kahvaltısından sonra karla kaplı zeminde Erzurum Atlı Spor Kulübü'nün cirit gösterisini izledi. Tekstilci Sevda Aydın, Öğretmen Işıl Seven ve lise öğrencileri ilk kez ata binmenin heyecanını yaşadı. Başkan Dedeoğlu, 'Ciritin hanım ağası' olarak nitelendirdiği Sevda Aydın'a bir de ciritli tablo hediye etti.

CİRİTİN HANIM AĞASI

Erzurum'un İspir ilçesinden olan ve İstanbul'da yaşayan Sevda Aydın, 'Ciritin Hanım Ağası' olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Denizli'ye geçen yıl iş için gittiğinde cirit şampiyonasının olduğunu ve Erzurum ekibinin de bulunduğunu duyduğunda işlerini bir kenara bırakıp maçları izlediğini belirten Aydın, "Erzurum ekibini destekleyerek ata sporu ciritte bizimde tuzumuz olsun istedik. Ciriti, Kış Oyunlarının açılışında gördüğüm beyaz sakallı Baki Dede (Bayraktutan) ile sevdim. Baki Dede'yi görünce cirite 'mutlaka destek vermeleyim' diye düşündüm. Köylüler beni ciritin hanım ağası gibi karşıladı. Cirit sporuna elimden geldiği kadarı ile destek vereceğim" dedi.

"O BİZİM BAŞKANIMIZ, AĞAMIZ"

Geçen yıl Ekim ayında Denizli'de şampiyon olurken Hanım Ağalarını da bulduklarını ifade eden Köy Muhtarı ve Kulüp Başkanı İrfan Dedeoğlu, "Şampiyon olduğumuzda bizi Erzurumlu olarak tek destekleyen Sevda hanım oldu. Maddi ve mnevi destekte bulundu. Şampiyonluktan çok Sevda Hanımı tanıdığımız için mutlu olduk. Kendisini Erzurum'da ağırlamaktan çok mutluyuz. O bizim başkanımız, ağamız ve ablamız oldu" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLER DOYA DOYA ERZURUM SOLUDU"

Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesinden Öğretmen Işıl Seven, "TRT Erzurum Radyosu eski sanatçılarından 'Huma kuşu yükseklerden seslenir' gibi eserleri Türk Halk Müziğine kazandıran Hulusi Seven'in gelini, İstanbul Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı rahmetli Ethem Seven'in eşiyim. Sosyal Sorumluluk Projesini gerçekleştirmek için üç öğretmen arkadaşım ve öğrencilerimizle Erzurum'a geldik. Biz bir bakıma doğu ile batı arasında köprüler kuruyoruz. Çocuklarımız Erzurum'un tarihini, kültürünü öğreniyor. Erzurum, Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı bir serhat şehir. Öğrenciler hep tarihi kitaplarda okumasın, bizzat gelip görsünler istedik. Ayrıca öğrencilerimiz Palandöken'de kayak yapmayı öğrendi. Öğrencilerimiz ilk kez bir köy evinde kahvaltı yaptı. at bindi, doya doya Erzurum'u soludular" dedi.

Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisi Miray Albay, "Erzurum soğuk olduğu kadar güzel bir şehir. Unutamayacağım günler yaşadım. Kayak yaptım, ata bindim, yerde oturup köy kahvaltısı yaptım. Dağda kayak yaparken tanımadığım bir adam gelip bana yardım etti. Bunu yaşadığımız İstanbul'da göremeyiz. Buraya özgü civil peyniri çok sevdim " diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ata Sporu Tutkunlarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement