Atatürk'ün Konya'ya İlk Gelişinin 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Konya'ya İlk Gelişinin 92. Yıl Dönümü

Atatürk\'ün Konya\'ya İlk Gelişinin 92. Yıl Dönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'ya ilk gelişinin 92.yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

03.08.2012 12:30

Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'ya ilk gelişinin 92. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalarda konser veren askeri bando, Atatürk'ün sevdiği şarkıların yanı sıra Mehter Marşı'nı çalıp söyledi.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile askeri ve mülki erkan katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Atatürk Evi'nde devam eden törenlerde, protokol üyeleri Konya Müzesi Müdürlüğü'nün açtığı "Atatürk ve Konya Fotoğrafları Koleksiyonu" sergisini gezdi. Serginin ardından Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Uzmanı Doç. Dr. Caner Arabacı, "Atatürk ve Konya'nın Önemi" konulu bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Caner Arabacı konuşmasında, Konya'da Atatürk'ün kendini özellikle güvende hissettiğini ifade etti. Doç. Dr. Arabacı, "1 Nisan 1922'de Konya'ya gelen Atatürk istasyonda karşılanır. ve istasyondan şu anki Atatürk Evi'ne kadar yürüyerek gelir. Yanında Rusya, Azerbaycan büyükelçisi vardır. Mülki erkan vardır. Elçi Atatürk'ün yanına gelerek kulağına eğilir ve der ki, 'Ekselans arabaya binsek daha iyi olmaz mı' der. Elçinin endişe ettiği konu bellidir. Atatürk subaylık döneminde bilindiği gibi İttihat ve Terakki'nin içindedir. O genç çağından itibaren defalarca suikasta maruz kalmıştır. Hem subaylık hem de cumhurbaşkanlığı döneminde onun için suikastlara karşı kendisi de çok duyarlıdır. Elçinin kastettiği de budur. Ama Atatürk elçiye der ki 'Endişe etmeyiniz, ben milletimden korkmuyorum. Ona güveniyorum yürüyelim' der. Bu sözün Konya'da söylenmiş olması çok önemli. Atatürk kendini Konya'ya evinde ve güvende hisseder" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu tarafından verilen konserde Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Konser sırasında askeri bandonun Mehter Marşı'nı da çalarak seslendirmesi büyük beğeni topladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Konya'ya İlk Gelişinin 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement