Atatürk'ün Zonguldak'a Gelişinin 81. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Zonguldak'a Gelişinin 81. Yıl Dönümü

Atatürk\'ün Zonguldak\'a Gelişinin 81. Yıl Dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 81.yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

26.08.2012 12:55

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 81. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.

Valilik binası önündeki törende, Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Yarbay Ergin Özgür'ün, Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 81. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Büyük Önder Atatürk'ün 26 Ağustos 1931 Çarşamba günü "Ertuğrul" yatıyla geldiği kente halk tarafından büyük coşkuyla karşılandığını vurgulayan Akdemir, şunları kaydetti:

"Bu ziyaretin ardından havzanın mevcut yapısında büyük değişlikliklere yol açan gelişmeler sağlanmıştır. Maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerinin artırılması, çalışma koşulları ve saatlerinin iyileştirilerek denetim altına alınması, ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi yenilikler yaşandı. Ulu Önder Atatürk'ün Zonguldak kömür havzasına gelmesi ve havzayı yerinde incelemesi endüstri hareketinin Türkiye'ye yayılması demektir. Kömürümüzün millileştirilmesi konusunda çok büyük önem arz etmiştir. Türkiye'nin endüstrileşmesi demek kömür üretiminin artması demektir. Taş kömürünün değerini, 'bir ülkeyi ihya edecek servet olarak' nitelendiren Büyük Önder Atatürk, şehrimize verdiği önem ve değeri aldığı kararlarla göstermiştir. Çizdiği yolda ve belirlediği hedeflere ulaşmak bizlerin de borcu ve hedefimizdir."

Halk oyunları gösterisinin yapıldığı ve bir öğrencinin şiir okuduğu törenin ardından Vali Yardımcısı Durmaz, Belediye Başkanı Akdemir ve Yarbay Özgür, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi lokali yanındaki Atatürk'ün kente ilk ayak bastığı yer olan iskeleden, denize karanfil bıraktı.

Bu arada İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz polisleri de denizden botla getirdikleri Türk bayrağını protokol üyelerine teslim etti.

Muhabir: Faik Erez/ Ferdi Akıllı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Zonguldak'a Gelişinin 81. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement