Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası - Son Dakika
Güncel

Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası

Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası

ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu, 9'u tutuklu 22 avukatın yargılanacağı davada, sanıkları 3 bin avukat savunacak.

23.12.2013 13:20

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 22 avukatı savunmak için, 3 bin avukat davanın görüleceği mahkemeye vekaletname verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan ÇHD üyesi avukatlar, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu avukatların yargılandığı davaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan avukat Evrim Deniz Karatana, yaklaşık bir yıl önce ÇHD genel merkezi ile Ankara ve İstanbul şubelerine operasyon düzenlendiğini belirterek, "Yöneticilerimizin ev ve ofislerine de bu baskınlar yapıldı. Genel başkanımız avukat Selçuk Kozağaçlı ve İstanbul Şube başkanımız avukat Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 üye ve yöneticimiz tutuklanmıştı. Sonradan soruşturmaya dahil edilenlerle birlikte toplam 22 meslektaşımız hakkında 'yasa dışı örgüt üyesi veya yöneticisi olmak'suçlamasıyla dava açıldı" dedi.

Avukat Karatana, kendileri suçlanınca "masumiyet karinesi", "soruşturmanın gizliliği" gibi kavramları hatırlayanların o günlerde derneklerine yönelik operasyonu dillerinden düşürmediğini anımsatarak, "Canlı yayınlarda tüm Türkiye'nin gözünün içine baka baka, 'avukatlar 11 çelik kapılı, kozmik odalarında, gece yarısı toplantı halinde basıldılar' yalanını sürekli tekrar ediyor, gözaltına alınan ve tutuklanan meslektaşlarımızı peşinen suçlu ilan ediyordu. Oysa savcının 6 ay boyunca sürdürdüğü soruşturmanın sonunda hazırladığı 622 sayfalık iddianamede 11 çelik kapıdan da kozmik oda dan da hiç söz edilmiyordu. Avukatların gece yarısı toplantı halinde yakalandığı da yalandı" diye konuştu.

Avukat Karatana, Türkiye'nin dört bir yanından 3 bin avukatın, 24-25-26 Aralık 2013 tarihlerinde ilk duruşması yapılacak davada yargılanan, 9'u tutuklu 22 avukatın savunmasını üstleneceğini söyledi.

Açıklamanın ardından gruptakiler adliyeye giriş yaparak, 3 bin avukatın vekaletnamesini vermek üzere davanın görüleceği İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine çıktı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avukatlar Hakkındaki 'Terör Örgütü' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement