Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası - Son Dakika
Güncel

Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası

Avukatlar Hakkındaki "Terör Örgütü" Davası

ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı, savunmasını tamamladı.

25.12.2013 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Terör örgütü DHKP-C'ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından haklarında dava açılan 9'u tutuklu 22 sanık hakkındaki davada Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, savunmasını tamamladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanındaki adliye binası salonunda yapılan duruşmada, Selçuk Kozağaçlı, dün başlayan savunmasını bitirdi.

Savunmasının bugünkü bölümünde de İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'den düşünür Alman filozof Hegel'e, Kant'tan Lenin'e pek çok düşünür ve siyasetçiden alıntılara yer veren Kozağaçlı, "hukuk devleti", "liberal hukuk" ve "burjuva demokrasisi" kavramlarına yönelik eleştirilerde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık sandığı işaret ettiğine dikkati çeken Kozağaçlı, "Başbakan 'Seçimde kim kaybederse suçlu odur', 'Kim kazanırsa onun savcısı, onun hakimi, onun hırsızı olsun' diyor. Ben kendisine asla 'demokrat değildir' demem. Burjuva demokratıdır. Burjuva demokrasisi budur. Buna da hukuk devleti deniyor ve buna saygı duymamız isteniyor" ifadelerini kullandı.

Kendilerine, "Devrimci avukatlar olarak hukuk devleti kavramına inanmıyorsanız niçin avukatlık yapıyorsunuz?" sorusunun yöneltilebileceğini ifade eden Kozağaçlı, avukatlığı hak ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak gördükleri için yaptıklarını söyledi.

Kozağaçlı, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao'nun "Düşman tarafından saldırıya uğramak iyidir, çünkü düşmanla aramızda net bir sınır çizgisi çizmiş olduğumuzu kanıtlar. Düşmanın bize çılgınca saldırması ve bizi karalaması en iyisidir; bu, düşmanla aramıza net bir sınır çizgisi çizdiğimizi ve aynı zamanda görevimizde bir hayli başarıya ulaştığımızı kanıtlar" şeklindeki sözüne vurgu yaparak, giriştikleri mücadelede başarılı olduklarını ve bunun için soruşturmaya uğradıklarını ileri sürdü.

Kozağaçlı'nın savunmasının ardından Ebru Timtik'in savunmasına geçildi. Ebru Timtik ise Halkın Hukuk Bürosu avukatları olarak, barolar ve ÇHD gibi örgütlerde çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Biz örgütlü olmak gerektiğine inanıyoruz. Asıl mesele bizim örgütlü avukatlar olmamız değil, devrimci avukatlıktır" diye konuştu.

Timtik'in talebi üzerine mahkeme savunmaya ara verdi. Duruşmaya, öğleden sonra devam edilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avukatlar Hakkındaki 'Terör Örgütü' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement