Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop, Ramallah'ta - Son Dakika
Güncel

Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop, Ramallah'ta

Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop, Ramallah\'ta

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, İsrail'in yerleşim birimlerini genişletmeye devam ederek, 'iki devletli çözümü' ortadan kaldırdığını belirtti.

05.09.2016 15:22

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah, İsrail'in yerleşim birimlerini genişletmeye devam ederek, 'iki devletli çözümü' ortadan kaldırdığını belirtti.

Filistin Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Filistin Başbakanı Hamdallah, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop'u Ramallah'taki ofisinde kabul etti. Görüşmede, siyasi ve ekonomik gelişmeler ele alındı.

Açıklamada, Hamdallah'ın "İsrail, yerleşim birimlerini genişletmeye ve topraklara el koymaya devam ederek, 'iki devletli çözümü' ortadan kaldırıyor; tek devlet ve ırkçı bir rejim anlayışına götürüyor." dediği aktarıldı.

"Başta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere Filistin yönetiminin 'iki devletli çözüme' bağlı olduğunu" ifade eden Hamdallah, yönetimin diplomatik kanallarla 1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurmak için çalıştığını kaydetti.

Hamdallah, uluslararası toplumun İsrail'e C bölgesini kontrol altında tutmayı ve on yıldır devam eden Gazze ablukasını sona erdirmesi yönünde baskı yapması gerektiğini ifade etti.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop, Ramallah'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement