Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde 15-17 Ağustos tarihleri arasında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 98 Suriyeli kaçak yakalandı. Polisin insan tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 11 organizatörden 2'si tutuklanırken, diğerlerinin de işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, 15 Ağustos'ta biri İzmir diğeri Manisa plakalı iki minibüste toplam 28 Suriyeli kaçağı yakaladı. Kaçakların beraberindeki minibüslerde yapılan aramada 21 can yeleği, 21 şambrel 4 pompa, 1 sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Organizatör oldukları ileri sürülen M.R.A. ve A.K., gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı.
Bu olaydan 2 gün sonra bu defa Sarımsaklı Mahallesi, Tek Ev Mevkii'inden Midilli Adası'na geçmeye çalışan 35 Suriye uyruklu kaçak yakalanırken, kaçakların bulunduğu minibüsü takip eden Trabzon plakalı otomobildeki organizatörlen B.D., Ü.Y. ve O.S. ve Suriye uyruklu A.A., gözaltına alındı. Minibüs ve otomobildeki aramalarda, 1 bot motoru, içinde 30 litre benzin bulunan yakıt tankı, botları şişirmeye yarayan 3 ayak pompası, 2 ayrı bota ait kürek, botu kurmaya yarayan 3 sevk çubuğu ve 9 alt taban, 11 metrelik bot ele geçirildi.
Aynı gün yapılan diğer 3 operasyonda da 2'si İzmir, 1'i Adana, 1'i de İstanbul plakalı 4 ayrı araçta 23 Suriyeli kaçak yakalanırken, organizatörler Ş.S., V.Y. ve K.R., Y.T. gözaltına alındı. Araçlar içerisinde 8 sırt çantası, 16 can yeleği, 10 şambrel, 3 pompa ele geçirildi.
KAÇAMADAN YAKALANDILAR
Ayrıca, yine 17 Ağustos'ta Sarımsaklı Mahallesi, Murat Reis Mevkisi'ndeki mesire alanında kurulu 2 çadır içinde Midilli'ye geçmek için hazırlık yapıp, bekledikleri belirlenen 12 Suriyeli göçmen yakalandı. Çadırların yanında, 1 zodyak bot motoru, 5 kıçtan takma motor, benzin deposu, 2 benzin dolu plastik bidon, 2 tekerlek, 10 metrelik benzin hortumu, 3 şambrel, toplam 10 el ve ayak pompası ele geçirildi. Organizatörler N.D. ve E.D., gözaltına alındı.
15-17 Ağustos tarihleri arasında yapılan operasyonlar kapsamında Ayvalık'ta karada 98 Suriyeli kaçak yakalanırken, 1'i Suriyeli 11 organizatör de yakalanmış oldu. Adliyeye sevk edilen organizatörlerden 2'si tutuklanırken, diğerlerinin de işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. - Ayvalık
Son Dakika › Güncel › Ayvalık'ta 3 Günde, 98 Suriyeli Kaçak ile 11 Organizatör Yakalandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.