Bahçeli, Azerbaycan Klasik Halk Cephesi Genel Başkanı ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Bahçeli, Azerbaycan Klasik Halk Cephesi Genel Başkanı ile Görüştü

Bahçeli, Azerbaycan Klasik Halk Cephesi Genel Başkanı ile Görüştü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan Klasik Halk Cephesi Genel Başkanı Mir Mahmut Miralioğlu ile parti genel merkezinde görüştü.

26.08.2013 18:48

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan Klasik Halk Cephesi Genel Başkanı Mir Mahmut Miralioğlu ile parti genel merkezinde görüştü.

Ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Azerbaycan'ın ilk Cumhurbaşkanı merhum Ebulfez Elçibey'in kurduğu Halk Cephesi ile Bahçeli'nin yaptıkları görüşmede, Türkiye ve bölgedeki konular hakkında fikir alış verişinde bulunulduğunu belirtti.

Açıklamasında, "Balkanlarda, Kafkaslar ve Ortadoğu'da yeniden çizilen ve çizilmesi planlanan siyasi ve coğrafi haritaların her iki ülkeyi kapsadığı bir zamanda, bu ziyaretin yapılması memnuniyet verici olarak değerlendirilmiştir" ifadelerine yer veren Büyükataman, Hocalı ve Dağlık Karabağ'da yaşanan işgale ilişkin her türlü olumsuz şartların görüşmede gündeme geldiğini kaydetti.

Görüşmede, 250 milyondan fazla nüfusa ve milyonlarca kilometrelik bir alana sahip olan Türk Dünyasının kendi arasında, gerçekleştireceği ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel alanındaki işbirliğinden doğabilecek, "Türk Birliği"nin Türkiye'de, bölgede ve dünya insanlığına barış ve adalet namına çok büyük hizmetler vereceğinin dile getirildiğini açıklayan Büyükataman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu nedenle Türk Milliyetçilerinin bu istikamette kendi aralarında da ortak çalışmalar yapması gerektiği dile getirilmiştir.

Azerbaycan'da başlattığı, "Milli Azadlık Hareketi' ile Türk Milliyetçiliği fikrini iktidara taşıyan o büyük siyaset ve devlet adamının emanetinin ehil ellerde olduğunu görmekten duyulan mutluluk ifade edilmiş, vefatının 13. Yıldönümü haftasında yapılan bu görüşmenin son derece önemli ve anlamlı olduğu dile getirilmiştir.

Kardeş Klasik Azerbaycan Halk Cephesi ile ilişkilerin MHP için çok önemli olduğu; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sağlıklı ve verimli diyalog için gereken çalışmaların titizlikle yürütüleceği dile getirilmiştir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bahçeli, Azerbaycan Klasik Halk Cephesi Genel Başkanı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement