Bakan Avcı'ya Görme Engelli Öğrencilerin Sorunlarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı'ya Görme Engelli Öğrencilerin Sorunlarını Anlattı

Bakan Avcı\'ya Görme Engelli Öğrencilerin Sorunlarını Anlattı

Adana'da doğuştan görme engelli 19 yaşındaki Cüneyt Arat, kendi imkanlarıyla Ankara'ya giderek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşüp, engelli öğrencilerin sorunlarını anlattı.

01.01.2014 11:09

Adana'da doğuştan görme engelli 19 yaşındaki Cüneyt Arat, kendi imkanlarıyla Ankara'ya giderek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşüp, engelli öğrencilerin sorunlarını anlattı.

Doğuştan görme engelli Cüneyt Arat, liseyi bitirdikten sonra kendisini engellilere adadı. Arat, kendi imkanlarıyla sürekli Ankara'ya giderek bakanlarla görüşüp engellilerin sosyal hayatta yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesi için mücadele etmeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşen Arat, her fırsatta engellilerin haklarını arıyor. Arat son olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" törenine katılarak Bakan Avcı ile görüştü. Arat, Bakan Avcı'ya öğrenciyken karşılaştığı sorunları anlatıp, bunların gelişen ve değişen Türkiye'de artık yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Bakan Avcı ise Arat'a engelli öğrencileri çok önemsediklerini, son yapılan okulların engellilere uygun bir şekilde inşa edildiğini söyledi. Ayrıca Bakan Avcı, Arat vasıtasıyla engelli öğrencilere müjde vererek, "444 4 632" numaralı İnsan Kaynakları İletişim Hattı kurulduğunu bildirdi. Avcı, "6 Ocak'tan itibaren bu hat aracılığıyla herkes bize ulaşabilecek. Bu hat özellikle dezavantajlı grupların, şiddet gören kadınların, eski hükümlülerin, engellilerin meslek edindirilmesi ya da mesleğini değiştirmek isteyenlerin desteklenmesine ilişkin bir projedir. Özelikle bu gruba girenler '444 4 632' numaralı iletişim hattını aradıklarında kendileri en yakın eğitim merkezine yönlendirileceklerdir" dedi.

Arat, Bakan Avcı'ya bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Arat daha sonra Bakan Avcı ile birlikte fotoğraf çektirdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı'ya Görme Engelli Öğrencilerin Sorunlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement