Bakan Tüfenkci'ye Malatya Esnaf Kuruluşları Ziyareti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Tüfenkci'ye Malatya Esnaf Kuruluşları Ziyareti

Bakan Tüfenkci\'ye Malatya Esnaf Kuruluşları Ziyareti
01.12.2015 14:53

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni dönemde esnaf ve sanatkarın bürokratik işlem ve işlem maliyetlerinden kurtarılacağını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi palandöken, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ile Malatya'daki esnaf odası başkanları toplu halde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Bakan Tüfenkci, memleketi Malatya'dan gelen heyeti önce makamında ağırlayarak, "Bu makamlar şahsımıza değil, Malatyalı hemşerilerimi ve milletime ait. Onun için her zaman ve her daim çekinmeden, sıkılmadan gelebilirsiniz. Bütün bakanlık birimlerinde sizlere yardımcı olacaklardır" dedi.

Tüfenkci'nin secim bölgesi olan Malatya'daki esnaf odası başkanları adına konuşan TESK yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Tüfenkci'nin 64. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ettiklerini belirterek, "19 yıl sonra Malatya'nın çok özlem duyduğu e AK Parti'den beklediği bir bakanlığı, bugün Malatya'ya bir bakanlık verdiler. Ben kendilerine ayrıca çok teşekkür ediyorum. Sayın Tüfenkci'nin bakan olması, Malatya'da mutlulukla karşılanmıştır. Malatya'da bir havası yaşattı. TSEK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'in Malatyalı oluşu, özellikle de esnafın bağlı olduğu Gümrük ve Ticaret Bakanın da Malatyalı oluşu, bizim için, esnaf için ve Türkiye için çok hayırlı olacaktır. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, hangi ilçesine giderseniz gidin, oradaki esnaf ve sanatkar kesimi sizi Malatya'dan daha iyi karşılayacaktır. Gittiğiniz bütün illere size eşlik edeceğiz, omuz omuza çalışacağız. Sizin başarınız Malatya'nın başarısı, Türkiye'ni başarısı olacaktır. Görevinizde başarılar diliyoruz" dedi.

Bakan Tüfenkci'nin bakanlığın sosyal tesislerinde hemşerilerini ağırlaması esnasında ise Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, esnafı bağlı olduğu bakanlığa Malatya Milletvekilinin bakan olarak atanmasından dolayı mutlu olduklarını ve esnafın sorunlarının bu dönem daha hızlı çözüleceğini söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, "bugün mutlu bir gün. Bugüne kadar Türk Esnaf ve Sanatkarını ben bir Malatyalı olarak esnaf kardeşlerimle birlikte onların sorunlarını, problemlerini çözmeye çalıştık. Artık bizi ilgilendiren önemli bir bakanlık olan, Türkiye'de doğumundan ölümüne kadar insan hayatını ilgilendiren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Malatya'ya nasip oldu. Sizin başarılı bir çalışma yapacağınızdan eminiz. Sizin zaten duruşunuz, kimliğiniz ve bize verdiğiniz özgüven, sizin yükünüzü hafifleteceğiz. Biz Ankara'da yine dalgakıran olacağız. Sorunlarımızı esnaf ve sanatkara yakışır bir şekilde çözeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Tüfenkci'ye Malatya Esnaf Kuruluşları Ziyareti - Son Dakika


Advertisement