Bakan Yıldırım Kocaeli'nde - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım Kocaeli'nde

Bakan Yıldırım Kocaeli\'nde

Bakan Binali Yıldırım, İstanbul-Ankara arasında çalışacak Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Köseköy-Gebze bölümünün yapıldığı şantiyeye gelerek bilgi aldı.

01.11.2012 15:39  Güncelleme: 15:48

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-Ankara arasında çalışacak Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Köseköy- Gebze bölümünün yapıldığı şantiyeye gelerek bilgi aldı. Çalışmaların yüzde 50'sinin tamamlandığını ve Eylül 2013'te bitirileceğini vurgulayan Yıldırım, mevsim şartları yüzünden yavaşlamalar olduğunu ancak hattı planlanan tarihte hizmete açmak istediklerini belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'ı inceledikten sonra Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Köseköy-Gebze kesiminin rehabilitasyon ve yeniden inşasının yapıldığı şantiyenin bulunduğu Yarımca'ya gelerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yıldırım'a TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim karaosmanoğlu eşlik etti. Basına kapalı geçen bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalar yapan Yıldırım, bugün önce Marmaray'ı incelediğini, buradan da Bilecek'e gideceğini belirterek yüklenici firmalardan ilerleme raporu alacaklarını kaydetti. 55 kilometrelik hattın havadan incelemesini yaptıklarını belirten Ulaştırma Bakanı, "Yüklenici firmalar çalışmaların tüm detaylarını verdi. Üç hat olması için ne tür çalışmalar yapıldığını öğrendik. Bu tür toplantılarda her işin çalışma yüzdesini görüyoruz. 2013 30 Eylül'de projenin açılışa hazır olmasını istiyoruz. Bunun için günlük, anlık takipler yapıyoruz" dedi.

Projenin hem transit trafiğe hem de güzergah üzerindeki yerleşim yerlerine en fazla faydayı sağlamasını istediklerini vurgulayan Yıldırım, "İşler planlandığı şekilde gidiyor ama önümüzdeki mevsim şartlarını göze alarak bazı konularda daha fazla gayret edilmesi gerektiğini gördük. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık. Bize zaman kaybettiren şeyler var. Onların yapılması hususunda Vali ve Belediye Başkanı yardımcı olacak" diye konuştu.

"Burada yüzlerce iş var. Hepsinin de bir sırası var" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kazı kısmının yüzde 100'ünün, dolgu kısmının yüzde 80'inin, tamamı için yüzde 50'sinin bittiğini söyleyebiliriz. Geriye kalan yüzde 50 de az bir iş değil. Bunları yapabilmek için önce altyapıyı yapmak gerekiyor."

Bakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamanın ardından Kocaeli'nden ayrıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım Kocaeli'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement