Bakanlar Şimşek ve Bolat Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliklerini Ortaköy'den izledi - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Şimşek ve Bolat Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliklerini Ortaköy'den izledi

Bakanlar Şimşek ve Bolat Cumhuriyet\'in 100. yıl etkinliklerini Ortaköy\'den izledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliklerini Ortaköy'den izledi.

29.10.2023 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliklerini Çengelköy'den izledi.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK ile Türk Yıldızlarının İstanbul Boğazı semalarındaki gösteri uçuşunu ve Türk donanmasına bağlı savaş gemilerinin resmi geçidini izlemek isteyenler, Boğaz çevresi ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü gören sahil kısımlarına akın etti.

Bakanlar Bak ve Işıkhan da Çengelköy'deki etkinlik alanına gelerek Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliklerini takip etti.

Sporcu, antrenör ve vatandaşlarla birlikte donanmanın geçişini izleyen Bakan Bak, "Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz. Boğaz'dan Türk donanması geçiyor. TCG Anadolu geçiyor ki sınıfında en üst teknoloji ile üzerinde SİHA'ların ve helikopterlerin konuşlanabileceği donanmamızın önemli bir amiral gemisi" dedi.

Gurur duyduğunu belirten Bak, gösterilerde Türk mühendislerin eserlerinin geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Gurur duyuyoruz. Bunu bizim mühendislerimiz yaptı, üzerimizdeki SİHA'ları da İHA'ları da bizim mühendislerimiz yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Şu an boğazda Türk donanması geçiyor. Türk mühendislerinin eserleri geçiyor. Güzel bir atmosfer oluştu. Halkımızla birlikte burada olmaktan gurur duyuyoruz."

Bakan Işıkhan: "Allah yolumuzu açık etsin"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun, daha nice 100 yıllara inşallah. Allah yolumuzu açık etsin. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağız inşallah. Kutlu olsun. Gurur duyuyorum."" ifadelerini kullandı.

Gösterileri coşkuyla izleyen vatandaşların heyecanına ortak olan iki Bakan, etkinliğe katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Söz konusu gösteriler ayrıca etkinlik alanındaki platformda kurulu ekrandan canlı aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Şimşek ve Bolat Cumhuriyet'in 100. yıl etkinliklerini Ortaköy'den izledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement