Balıkesir'den Suriye'ye İnsani Yardım - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'den Suriye'ye İnsani Yardım

Balıkesir\'den Suriye\'ye İnsani Yardım

Balıkesir'den Suriye'ye insani yardım gönderilmeye devam ediyor.

11.01.2014 12:30

Balıkesir'den Suriye'ye insani yardım gönderilmeye devam ediyor. İHH tarafından 7'ncisi hazırlanan insani yardım TIR'ı dualarla yola çıktı.

İnsan Hakları ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Balıkesir Şubesi tarafından hazırlanan 7. yardım TIR'ı için Balıkesir Zağnos Paşa Camii önünde tören düzenlendi. Uğurlama programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, Memur Sen Şube Başkanı Mustafa Erol, İHH Balıkesir Sorumlusu BİYAR Şube Başkanı Mustafa Memiş ve vatandaşlar katıldı. Mustafa Memiş, bu yardımları Balıkesir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği olarak gönderdiklerini, bu yardım TIR'larının hepsinin Balıkesir'deki sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkısıyla Hatay Reyhanlı'daki İHH'nın yardım ofisine teslim edildiğini oradan Suriye içerisindeki kamplarda bulunan yardıma muhtaç insanlara ulaştırıldığını söyledi.

Mustafa Memiş, "Bu, Suriye'ye Balıkesir'den gönderdiğimiz 7. TIR. 2013 Ocak ayında 2 TIR, Nisan, Ağustos, Kasım ve Aralık aylarında 1'er TIR yolladık. 2014 Ocak ayındaki bu yardımımızla şimdiye kadar toplam 7 TIR yardım göndermiş oluyoruz. Bu yardım TIR'ımızın içerisinde bin adet battaniye, 1 ton un, 500 kilo pirinç, 5 ton kömür, 200 kilo zeytin, 200 kilo peynir, çocuk ayakkabısı, botları ve elbise bulunuyor" dedi.

Yardım TIR'ı, İl Müftü Yardımcısı Necati Kara'nın okuduğu duanın ardından Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay Reyhanlı'ya gönderildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'den Suriye'ye İnsani Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement