Balyoz Sanıkları Kararı Yorumladı - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanıkları Kararı Yorumladı

Balyoz Sanıkları Kararı Yorumladı

Balyoz davasında kararların açıklanmasının sanıkların konuşmasında ülkenin bölünmezliği ve Atatürk vurgusu vardı.

21.09.2012 19:59  Güncelleme: 00:04

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında kararın açıklanmasının ardından sanıklar ve izleyiciler, uzun süre salonu terk etmedi. Tüm sanıklar ve izleyiciler karara tepkiliydi. Zaman zaman tepkilerini alkışlarla gösterdiler.

SANIKLARIN EN KIZGIN ANI

Karar açıklamadan önce duruşma salonuna kalkanlı jandarmaların girmesi, sanık ve izleyici tepkisine neden oldu. Mahkeme çok geçmeden uygulamayı kaldırdı. Sanıklarla izleyiciler arasına bulunan kalkanlı jandarmaları başka bir bölüme gönderdi.

ÇETİN DOĞAN: TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ, ATATÜRK İLKELERİNİ YAŞATACAĞIZ

Çetin Doğan: Hakimler burada kendileri hakkında hüküm verdiler. Bizim hakkımızda vermediler. Burada bir hukuk cinayeti işlendi. Bunlar bu kararı birilerinin güvencelerini arkalarına alarak vardılar. Biz Türkiye'yi böldürmeyeceğiz. Atatürk'ün ilkelerini her zaman yaşatacağız.

Adalet, mülkün temeli olmaktan çıkmış, zulmün temeli olmuştur. Bu ülkeye 50 yıl hizmet ettim. Çok sayıda madalyam var. Ancak bugün aldığım madalya bunların arasında en değerli olanıdır.

İBRAHİM FIRTINA: DERS OLSUN

Halil İbrahim Fırtına: Türkiye Cumhuriyeti'ne ve devletine ders olsun söyleyecek bir şeyim yok.

Ramazan Cem Gürdeniz:Deniz Kuvvetleri tamamen çökertilmiştir. Dünya tarihinde bu kadar komuta yapısına saldırı yapan ülke yoktur.

Ali İhsan Çuhadaroğlu: Kürdistan kurulması için onurlu subaylar buraya hapsedilmiştir.

KARARIN AÇIKLANMASI 45 DAKİKA SÜRDÜ

Kararın açıklanması 45 dakika sürdü. Saat 17.33'de mahkeme kararı okumaya başladı. Bu sırada hem izleyicler hem sanıklar sessiz ve sakince kararı dinledi. Zaman zaman izleyicelerin bulunduğu bölümden hıçkırık sesleri duyuldu.

GAZETECİLER, SALONDAN KORUMA EŞLİĞİNDE ÇIKTI

Sinir krizi geçiren izleyiciler salondan çıkarıldı. Salonun tepkisi, kararın okunmasının tamamlanmasının ardından başladı. İzleyici ve sanıkların bulunduğu bölümden alkış ve protesto sesleri yükseldi. Tam bu sırada mahkeme heyeti salonu terk etti. Bu sırada bazı sanıklar, gazetecilerin bulunduğu bölüme tepki gösterdi ve pet şişe attı.

Davayı takip eden gazetecilerden Zaman gazetesi muhabiri Büşra Erdal, Facbook sayfasında şu bilgiyi paylaştı:

"balyoz'da karar açıklandıktan sonra duruşma salonunda saldırıya uğradık, su dolu şişe fırlattı sanıklar. koruma eşliğinde kendimizi dışarı attık"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanıkları Kararı Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement