Banka Çalışanı Hesapları Boşalttı - Son Dakika
Güncel

Banka Çalışanı Hesapları Boşalttı

Banka Çalışanı Hesapları Boşalttı

Adana'nın Kozan İlçesi'nde bir devlet bankası çalışanı, müşterilerinin hesaplarındaki paraları çekerek ortadan kayboldu.

24.04.2013 20:00  Güncelleme: 21:59

Adana'nın Kozan İlçesi'nde bir devlet bankasında 6 yıldır çalışan A.K.'nin hesaplardaki paraları müşterilerin bilgisi dışında çekip, ortadan kaybolduğu iddiasıyla 5 kişinin şikayetçi olması üzerine diğer mudiler de banka şubesine akın etti.

PARALARI ÇEKİP İZNE ÇIKMIŞ

Banka personeli A.K.'nin geçen cuma izne ayrılıp, ortadan kaybolmasının ardından hafta başı para çekmek için banka şubesine giden müşterilerden 5'i, "Hesabınızda para yok" denilmesi üzerine büyük şok yaşadı. Müşteriler, paraların bilgileri dışında çekilip, hesaplarının boşaltıldığı iddiasıyla Kozan Adliyesi'ne gidip, şikayetçi oldu. Olayın duyulması üzerine bankanın diğer müşterileri de bugün şubeye akın etti. Müşteriler, banka görevlilerinden hesaplarıyla ilgili bilgi almaya çalıştı. Kontroller sonunda birçok mudinin hesaplarından para çekildiği ortaya çıktı.

212 BİN TL'DEN 50 TL BIRAKMIŞ

Mağdurlardan 75 yaşındaki Zahide Oğul, bankaya 212 bin lira para yatırdığını, sadece 50 lira bırakıldığını söyledi. Zahide Oğul, "Danalarımı satıp, 212 bin lira paramızı güvendiğimiz için bu bankaya yatırmıştık. Bir ara paraya ihtiyacım oldu. Bir kısmını çekecektim, fakat hesabımda para olmadığını öğrendim" diye gözyaşı döktü. Yaşlı kadının oğlu Gökhan Oğul ise bankaya 22 bin lira para yatırdığını belirterek, "Benim param fondaydı. Mart ayında fon kağıdı aldım. 22 bin liradan 300 lira kalmış" diye dert yandı.

HEM PARASINI ALMIŞ HEM 7 BİN LİRA BORÇ BIRAKMIŞ

Yine banka önünde ağlayan mudilerden Ömer Ateş de "Maaşımdan kendine göre benden habersiz ödemeler yapmış. 55 bin lira kredi çektirdi. 'O parayı fona yatırayım. Fonda daha fazla para kazanırsın' dedi. Bana 10 bin lira para verdi, gerisini alıp gitmiş. Fonda param yok, üstüne de 7 bin 200 lira borçlu gözüküyorum" dedi.

YAŞLI MÜŞTERİLERİ HEDEF SEÇMİŞ

Banka çalışanı A.K.'nın özellikle yaşlı kişiler ve uzun vadeli para yatıran müşterileri hedef seçtiği, boş dekont imzalattığı, sahte hesap cüzdanı düzenlediği, bu yolla hesaplardan yaklaşık 2 milyon lira para çektiği iddia edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mağdurların şikayetleri üzerine Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı ile bankanın genel müdürlüğü ayrı ayrı soruşturma başlattı. Polis ekipleri de gün boyu banka önünde çıkabilecek olaylara karşı güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Banka Çalışanı Hesapları Boşalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement