Başakşehirliler İftar Sofrasında Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Başakşehirliler İftar Sofrasında Buluşuyor

Başakşehirliler İftar Sofrasında Buluşuyor

Başakşehir Belediyesinin Ramazan'ın bereketini ilçe sakinleriyle paylaştığı Sokak İftarı Onurkent Mahallesinde kuruldu.

03.07.2014 10:58  Güncelleme: 10:55

Başakşehir Belediyesi'nin Ramazan'ın bereketini ilçe sakinleriyle paylaştığı Sokak İftarı Onurkent Mahallesi'nde kuruldu. İftar duasını İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu'nun Ramazan sofrasında, mahalle sakinleri hep birlikte iftar açtı.

Başakşehir Belediyesi, ilçe sakinlerine iftar sofrası kurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Onurkent Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Gençlik Başkanı Gıyaseddin Gergin, Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcıları Hatice Demiralay, Haluk Dikbaş, Murat Şahin, Yasin Kartoğlu, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. İftar duasını İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu'nun Ramazan sofrasında, mahalle sakinleri hep birlikte iftar açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başakşehir'de düzenlenecek iftar programına katılacağını söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Her mahallede bir defa mahalle sakinlerimizle aynı sofrayı paylaşıyoruz. Umarım bu bereket sofralarını sizlerde apartmanlarınızda, komşularınızla devam ettirirsiniz. Komşu ülkelerde açlık çeken Müslüman kardeşlerimiz var, onlar için dualarımızı eksik etmeyelim. Dostluğumuz, kardeşliğimizle herkese örnek olalım. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle de ülkemize önemli mesafeler kat ettiren Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Her sene Sular Vadisi'nde çok büyük katılımla iftar yapıyoruz. Bu sene Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlerle birlikte olacak ve iftar açacağız. Hepinizi Sular Vadisi'ne bekliyoruz" diye konuştu.

"İRADENİZE SAHİP ÇIKIN"

AK Parti İstanbul İl Gençlik Başkanı Gıyaseddin Gergin, "Rabbim, Türkiye'ye ve bu Cumhuriyete kendi Cumhurunu seçme imkanı sağladı. Nasıl ki şimdiye kadar halkın iradesi tecelli ettiyse, şimdi de sandık başına giderek Cumhurbaşkanını seçecek. Rabbim Ramazanımızı mübarek kılsın" şeklinde konuştu.

AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ise yaptığı konuşmada, "Bu günlere bizleri kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Bu güzel sofrada bizlerin buluşmasına vesile olan Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. 30 Mart'ta bu ülkeyi ayağa kaldıran sizler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de iradenize sahip çıkın" dedi.

İftar programına katılan Merve Huseyin, Suriye'den yeni geldiklerini belirterek, Başakşehirlilerin çok sıcakkanlı olduklarını kaydederek, "Vatandaşlar bizlere çok iyi davranıyor. Bizim ülkemizde sokak iftarı yok. Camilerde iftar veriliyor. Başakşehir'deki sokak iftarını çok beğendik. Herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Engelli vatandaşlar için duygun koşulların sağlanmasını istediğini kaydeden bir vatandaş ise, "Belediyemizden Allah razı olsun. Böyle manevi bir ortam oluşturduğu için Belediyemizden Allah razı olsun. İlk defa sokak iftarına katıldım. Ortam çok güzel. Engelli arkadaşlarımız içinde uygun ortamların artırılmasını istiyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başakşehirliler İftar Sofrasında Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement