Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı ile Yapacağı Görüşme Öne Alındı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı ile Yapacağı Görüşme Öne Alındı

Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile gerçekleştireceği görüşme öne alındı. 8 Kasım'da gerçekleştirilmesi planlanan görüşme bugün yapılacak.

07.11.2017 04:19  Güncelleme: 08:32

Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile gerçekleştireceği görüşmenin öne alındığı öğrenildi. Yıldırım ve Pence arasında çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan görüşme bugüne alındı. Bu gelişmenin ilişkiler için olumlu bir adım olacağı konuşuluyor.

OLUMLU İŞARETLER

Hürriyet'ten Murat Yetkin'in aktardığına göre Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile 8 Kasım'da yapacağı görüşmenin dün gece geç saatlerde yapılamayacağı haberi Ankara'ya ilk ulaştığında bir heyecana yol açtı ama kısa sürede durum anlaşıldı. Gerekçe, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi yokluğunda Pence'den kilise saldırısı nedeniyle 8 Kasım'da Teksas'a gitmesinini istemesiydi.

Bunun üzerine Yıldırım'ın Ankara'dan hareketi erkene alınarak 7 Kasım öğleden sonra ya da akşam saatlerinde Pence ile görüşme imkanı sağlandı. Bu son dakika gelişmesi öncesindeki gelişmeler Türkiye-ABD ilişkilerindeki gerilime dair olumlu işaretler verdi.

KANAAT ÖNDERLERİYLE DE GÖRÜŞECEK

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Başbakan Yıldırım, Başkan Yardımcısı Pence ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra, Washington ve New York'ta kanaat önderleri, Türk ve akraba toplulukları temsilcileri, Müslüman ve Yahudi toplumu temsilcileri, medya mensupları, yatırımcı ve iş adamlarıyla bir araya gelmesi öngörülüyor.

SURİYE VE IRAK MASADA OLACAK

Edinilen bilgiye göre Başkan Yardımcısı Pence ile yapılacak görüşmelerde, ikili siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerle Suriye, Irak dahil bölgesel konuların yanısıra başta FETÖ, DEAŞ, PYD/ YPG olmak üzere terörle mücadele, sığınmacılar meselesi ve vize sorununun çözümü konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Açıklamada, "Görüşmelerin, ABD ile bazı konulardaki görüş farklılıklarımızın giderilmesine ve işbirliğimizin ilerletilmesi yönündeki ortak çabaların sürdürülmesine katkı sağlaması hedeflenmektedir." ifadesine yer verildi.

Başbakan Binali Yıldırım\'ın, ABD Başkan Yardımcısı ile Yapacağı Görüşme Öne Alındı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı ile Yapacağı Görüşme Öne Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement