Başbakan Erdoğan Adıyaman'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Adıyaman'da

Başbakan Erdoğan Adıyaman\'da

Erdoğan toplu açılış töreninde halka hitap etti: (1) "Bu meydanlarda molotofkokteyliyle dolaşan gençlere sesleniyorum, onların arkasında olan CHP ve onun milletvekillerine sesleniyorum: Eğer siz kendinize inanıyorsanız, kendinize güveniyorsanız demokraside sandık, bu işin namusudur. Sandığa hazırlanırsın, sandıktan neticeyi alırsan biz de seni alkışlarız ama neticeyi sandıktan alamıyorsan, başka yollara başvurarak bu milletin huzurunu kaçırmayın" "Sandık sonucuna saygı duymak, her siyasi parti için zorunluluktur. İşte AK Parti bunun teminatıdır, iktidarımız bunun teminatıdır ama bunlar geçmişte darbecilerle ele oldukları için hala darbe çağrısını yapıyorlar. Dertleri başka" "Burası ne Mısır’dır ne Suriye’dir. Çünkü Türkiye artık bu işin olgunluğuna ulaşmıştır. Dolayısıyla sandıktan çıkan neticenin takdire şayan olduğu bir ülke durumundadır ve dünyanın demokrasinin örneği olan ülke sınıfındadır" "Bizim derdimiz muhabbet, sevgi, bizim gayemiz hem ülke içinde hem bölgemizde hem dünyada sadece ve sadece barış, sadece ve sadece dayanışma, dostluk, kardeşlik" "Ülkenin umudunu, hedeflerini, hayallerini örseleyen kirli işlerin, kirli tuzakların içinde iktidar olmadı, olmayacağız. Tek derdimiz var, o da sizlere hizmet etmektir. Bizi kimse hizmetten alıkoyamaz"

14.09.2013 18:20

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu meydanlarda molotofkokteylilerle dolaşan gençlere sesleniyorum, onların arkasında olan CHP ve onun milletvekilerine sesleniyorum:  Eğer siz kendinize inanıyorsanız, kendinize güveniyorsanız demokraside sandık, bu işin namusudur. Sandığa hazırlanırsın, sandıktan neticeyi alırsan biz de seni alkışlarız ama neticeyi sandıktan alamıyorsan, başka yollara başvurarak bu milletin huzurunu kaçırmayın" dedi.

Başbakan Erdoğan, Adıyaman Havalimanı terminal binasının açılışının ardından Vilayet Meydanı'nda düzenlenen bazı eserlerin ortak açılış törenine katıldı. Törendeki konuşmasında Erdoğan, Adıyaman'ın ilçelerini sayarak tüm vatandaşları selamladı.

"Bir kez daha Adıyamanlı kardeşlerimizle bir aradayız ve samimiyetinize ahde vefanıza teşekkür ediyorum. Bir kardeş kardeşine nasıl sahip çıkarsa sizler de bize öyle sahip çıktınız" diyen Erdoğan, Adıyaman halkına teşekkür etti.

Adıyaman'ın manevi iklimlerini kucaklayan hak dostlarını anmamanın mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Ebuzer el-Gıffari, Hazreti Mahmut el-Ensari, Ebu Sadık, Mahmut Gazi Hazretleri, elbetteki sahabeyi kiramdan Saffan Bin Muattal Hazretlerine Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Mekanları inşallah cennet olsun. Rabbim bizi şahitliklerine nail etsin diye dua ediyoruz" dedi.

Erdoğan,  önceki gün Ankara'da da Rıza Çöllüoğlu hocanın vefat ettiğini hatırlatarak, "Ömrünü gerçekten Kur'an okumaya ve Kuran'ı öğretmeye, anlatmaya vakfetmiş Rıza Çöllüloğlu hocamızı Hakk'ın rahmetine uğurladık. Buradan, Adıyaman'dan değerli hocamıza rahmet niyaz ediyorum, Allah ondan razı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Ülkeye hizmet yolunda ilk duraklarından birinin Adıyaman olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"11 yıl öncesine dönün, Adıyaman'dı. Adıyaman'da sizlerle kucaklaştık, sizlerle muhabbet ettik. Adıyaman'da ellerimizi Hakk'a açtık, Adıyaman'ın hayır dualarını aldık ve 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Ardından partimizi kurduk, seçimlere girerek hükümet görevini devraldık. Yaklaşık 11 yıldır hem ülkemize hem milletimize hem Adıyaman'a kesinitisiz olarak hamd olsun hizmet üretiyoruz. Bizim millet ve ülkeye hizmetten başka hiçbir gayemiz olmadı. Ne dedik? Millete efendilik yoktur, millete hizmet vardır dedik. Hizmete devam ettik."

-"Millete hizmeti kendimize dert edindik"

Ülkeye, millete hizmeti kendilerine dert edindiklerini, hedef edindiklerini anlatan Erdoğan, "İşte o yolculuğun başında, Veysel Karani gibi haykırdık, hakikaten gece gündüz demeden çalıştık. İşte şimdi bugün buradalarda yapacağımız açılışlar da bunun bir diğer örneği… Ne dedik, durmak yok yola devam, dedik. Olmaz dediler, yapamaz dediler, yapılamaz dediler ama sizler de gördüğünüz gibi hepsi teker teker yapıldı, yapılıyor ve yapılacak. Daha yapacağımız çok şeyler var. Allah'ın izniyle, sizlerin desteğiyle, hayır duasıyla, Rabbim ömür verdiği müddettçe size hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İktidarda oldukları dönemde çok zorluklar yaşadıklarını, nice engellerle, engellemelerle, nice tuzaklarla, nice kışkırtmalarla karşılaştıklarını aktaran Erdoğan, kirli senaryoların hepsini bozarak, hiçbir zaman yılgınlığa düşmediklerini söyledi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Hiçbir zaman boynumuzu yere eğmedik, sırtımızı dönüp geri adım atmadık. Sizin bizimle olduğunuzu hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmadık. Siz bize, emanet verdiniz. Biz de o emaneti namusumuz bildik, şerefimiz bildik, onurumuz bildik ve o emaneti işte bugünlere, bu seviyelere kadar taşıdık. Şunu buradan Adıyaman'dan, bir kez daha açık açık tüm Türkiye'ye ilan etmek istiyorum, bizim millete ve ülkeye eser kazandırmaktan, taş üstüne taş koymaktan başkta bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktan başka hiçbir hedefimiz yok. Bizim derdimiz kardeşlik. Bizim derdimiz muhabbet, sevgi, bizim gayemiz hem ülke içinde hem bölgemizde hem dünyada sadece ve sadece barış, sadece ve sadece dayanışma, dostluk, kardeşlik. 11 yıl boyunca işte bu gayelerle, bu hedeflerle, bu hayallerle sizin hizmetkarınız olduk. Bundan sonra da hizmet üretmeye, eser üretmeye, ülkemizi şehirlerimizi yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz."

-"Maya sağlam, maya"

"Biz sanal gündemlere takılıp kalmayacağız ve sanal gündemleri oluşturanlar zannetiler ki bizi meşgul edecekler" değerlendirmesined bulunan ifadelerini kullanan Erdoğan, vatandaşlara Gezi Parkı eylemcilerinin Adıyaman'a gelip gelemediklerini sordu.

Tören alanındaki vatandaşlardan "Hayır" yanıtını alan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye gelemediler ? Maya sağlam, maya. Yapay tartışmalara Adıyaman prim vermedi. Milletin enerjisini heba edenlerden olmadı. Bizler de olmayacağız. Biz ülkeye zaman kaybettiren, zarar veren, yakıp yıkan, ellerinde molotofkokteyliyle benim halkımın, vatandaşımın, milletimin huzurunu kaçıranlardan olmadık, olmayacağız. Ülkenin umudunu, hedeflerini, hayallerini örseleyen kirli işlerin, kirli tuzakların içinde iktidar olmadık, olmayacağız. Tek derdimiz var, o da sizlere hizmet etmektir. Bizi kimse hizmetten alıkoyamaz."

-"Sandık demokrasinin namusudur"

Başbakan Erdoğan, seçim sandığının demokrasinin namusu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu meydanlarda molotofkokteylilerle dolaşan gençlere sesleniyorum, onların arkasında olan CHP ve onun milletvekilerine sesleniyorum:  Eğer siz kendinize inanıyorsanız, kendinize güveniyorsanız demokraside sandık, bu işin namusudur. Sandığa hazırlanırsın, sandıktan neticeyi alırsan biz de seni alkışlarız ama neticeyi sandıktan alamıyorsan, başka yollara başvurarak bu milletin huzurunu kaçırmayın. Sandık sonucuna saygı duymak, her siyasi parti için zorunluluktur. İşte AK Parti bunun teminatıdır. İktidarımız bunun teminatıdır ama bunlar geçmişte darbecilerle ele oldukları için hala darbe çağrısını yapıyorlar. Dertleri başka. Allah'ın izniyle burası ne Mısır'dır ne Suriye'dir. Çünkü Türkiye artık bu işin olgunluğuna ulaşmıştır. Dolayısıyla sandıktan çıkan neticenin takdire şayan olduğu bir ülke durumundadır ve dünyanın demokrasinin örneği olan ülke sınıfındadır."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement