Başbakan Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İftarına Katıldı Başbakan Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başbakan Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İftarına Katıldı Başbakan Erdoğan Açıklaması

12.08.2012 03:44

"Terör örgütü,bu saldırılarla, kimlerin değirmenine su taşıdığını, hangi karanlık odaklara,hangi Türkiye düşmanı çevrelere piyonluk yaptığını çok net olarak ortaya koymuştur."CHP'nin,14 Ağustos'ta Meclis'i olağanüstü toplama girişimi tam bir...

"şimdi artık IMF ile farklı bir borçlanma yapısını inşa ediyor, IMF'den borç alan ülke değil, IMF'ye borçveren ülke konumuna yükseliyoruz"

"Terör örgütü,bu saldırılarla, kimlerin değirmenine su taşıdığını, hangi karanlık odaklara,hangi Türkiye düşmanı çevrelere piyonluk yaptığını çok net olarak ortaya koymuştur. Bu saldırılar karşısında asla geri adım atmayacağız"

"CHP'nin,14 Ağustos'ta Meclis'i olağanüstü toplama girişimi tam bir basiretsizlik örneği olduğu kadar, aynı zamanda teröre de teslimiyettir. Hiçbir konuda hiçbir politikası olmayan CHP, böyle anlık tepkiler vererek terörün ekmeğine yağ sürmektedir"

"Biz Suriye'deki olaylara mezhep penceresinden bakmadık. Biz Suriye'ye mezhep penceresinden baksaydık, Suriye ilişkileri ile bu olaylara kadar iyi ilişkilerimiz olmazdı"

Haber Murat DELİKLİTAŞ- Kamera : İdris TİFTİKÇİ/ İSTANBUL DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı geleneksel iftar programına katıldı. WOW Otel'de gerçekleşen programa Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, çok sayıda partili, sanatçı, iş adamı, siyasetçi, dini liderler ve davetliler katıldı. İftar öncesi semazen gösterisi izletildi ardından ise Kur'an-ı Kerim okundu. İftar yemeğinin yenildiği sırada ise Başbakan ve eşi Emine Erdoğan davetlilere yakın ilgi gösterdi. İftarın ardından konuşan Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

-"IMF'YE BORÇ VEREN ÜLKE KONUMUNA YÜKSELİYORUZ"

Önemli bir müjdeyi paylaşmak istediğini dile getiren Erdoğan, "Merkez bankamızın en son döviz rezervleri açıklandı ve yeni rakamlarla tarihimizin yenive çok yüksek bir rekorunu elde ettik. Yıl sonu itibarıyla 100 milyar dolar hesabını yaparken, 2002 yılında, biz göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervlerimiz, şu an itibarıyla 103 milyar 114 milyon dolara ulaştı. Bu, Türkiye'nin gücünü, Türkiye ekonomisinin gücünü ve krizlere karşıdayanıklılığını ifade eden rekorun da ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Görevi devraldıklarında Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcunun 23,5 milyar dolar seviyesinde olduğunu ifade eden Erdoğan, bu borcun bugün itibarıyla 1,7 milyar dolara indiğini söyledi.Birkaç gün içinde IMF'ye yeni bir dilim ödeme daha gerçekleştirileceğini anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Borcumuzun 400 milyon dolar kadarını daha ödeyecek ve toplam borcu 1,3milyar dolara çekeceğiz. 2013 yılının ilk yarısında, muhtemelen nisan ayında da artık Türkiye'nin IMF'ye borcu sıfırlanmış olacak. Şimdi artık IMF ile farklı bir borçlanma yapısını inşa ediyoruz. IMF'den borç alan ülke değil, (zaten ortağıyız biliyorsunuz IMF'nin 1,1 ile) IMF'ye borç veren ülke konumuna yükseliyoruz. Türkiye, teknik konularda mutabakatın sağlanmasının ardından, IMF'ye Meksika'dasöz verdik 5 milyar dolara kadar borç verebilecek, bunun da görüşmeleri şu andadevam ediyor"

?

"BU SALDIRILAR KARŞISINDA ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Ramazan ayında yaşanan terör saldırılarının içleri acıttığını ifade eden Erdoğan, önceki gün İzmir Foça'da terörün bir kez daha kalleşçe saldırarak, 1 askeri şehit ettiğini hatırlattı . Eli kanlı örgütün, Kürt vatandaşlarla hiç ama hiçbir alakası olmadığının altını çizen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu örgüt, benim Kürt kardeşlerimin haklarını savunan bir örgüt asla değildir, benim Kürt kardeşlerimi temsil eden bir örgüt hiç değildir. Bu terör örgütünün, benim Kürt kardeşimle en küçük bir ortak paydası yoktur. Ramazan ayında, böyle mübarek bir ayda kan dökenlerin, kalleşçe, namertçe, alçakçasaldıranların, benim Kürt kardeşimle hiçbir ortak yanı yoktur ve olamaz. Biz busaldırıların hangi saikle yapıldığını çok iyi biliyoruz. Biz, bu saldırılardaki zamanlamayı, bu saldırılardaki asıl hedefi, asıl gayeyi çok iyi biliyoruz. En önemlisi de biz, bu saldırıların arkasında kimlerin olduğunu, terör örgütünü kimlerin kışkırttığını, terör örgütünün kimlere taşeronluk yaptığını dabiliyoruz. Başta Şemdinli olmak üzere, terör örgütünün yaptığı bu saldırılar,terör örgütünün kendisini bitirdiği, intihar ettiği saldırılardır. Terör örgütü,bu saldırılarla, kimlerin değirmenine su taşıdığını, hangi karanlık odaklara,hangi Türkiye düşmanı çevrelere piyonluk yaptığını çok net olarak ortaya koymuştur. Bu saldırılar karşısında asla geri adım atmayacağız. Terörün, TürkiyeBüyük Millet Meclisi içinde, hem de Ana Muhalefet Partisi nezdinde Türkiye'de siyaseti şekillendirmesine asla izin vermeyeceğiz."

"ÇOK BAYAT BİR SENARYO"

Bunun çok bayat bir senaryo olduğunu belirten Erdoğan, 30 yıl boyunca terörün, Türkiye'de siyaseti şekillendirme gayesi içinde olduğunu ve bunu da geçmişte kısmen başardığını bildirdi.Erdoğan, "Terör, hükümetleri yıpratmak için bir araç olarak kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor bu ülkede. Bugün de terörü bu şekilde, siyaseti dizayn etmek, hükümeti yıpratmak için bir araç olarak kullanmak isteyenler var. Ne yazıkki, geçmişte muhalefet partileri bu tuzağa nasıl düştülerse, bugün de aynı şekilde düşüyorlar. İspanya'ya bakıyorsunuz, İngiltere'ye bakıyorsunuz, oradamuhalefet partilerinin terör örgütlerine karşı iktidarla birlikte hareket ettiklerine şahit oluyorsunuz. Biz de ise tam aksine. Biz de muhalefet, 'terör örgütüne nasıl destek olurum?' gayreti içerisinde. Ana muhalefet partisi CHP'nin,14 Ağustos'ta Meclis'i olağanüstü toplama girişimi tam bir basiretsizlik örneği olduğu kadar, aynı zamanda teröre de teslimiyettir. Hiçbir konuda hiçbir politikası olmayan CHP, böyle anlık tepkiler vererek terörün ekmeğine yağ sürmektedir"

"BİZ SURİYE'DEKİ OLAYLARA MEZHEP PENCERESİNDEN BAKMADIK"

Erdoğan, "Suriye'de yaşanan olaylarla Türkiye'de yaşanan olaylar arasında bağlantı görüyorum. Suriye'de ağır bir zulüm hüküm sürerken Türkiye'de terör eylemleri yükseldi. Provokasyonlarla şehirlerimizde gerilim havası oluşturulmak isteniyor. Huzura ve istikrara yönelik kampanya yöneltiliyor. Biz Suriye'deki olaylara mezhep penceresinden bakmadık. Biz Suriye'ye mezhep penceresinden baksaydık, Suriye ilişkileri ile bu olaylara kadar iyi ilişkilerimiz olmazdı. Biz Suriye'deki olaylara insaniyet penceresinden bakıyoruz. İslam'ın Hıristiyanlığın kutsal mabetlerine yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Mabetler her dinin kutsal yerleridir"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İftarına Katıldı Başbakan Erdoğan Açıklaması - Son Dakika


Advertisement