Başbakan Erdoğan: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Başbakan Erdoğan: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde özel sektöre ait bir kömür ocağında trafo patlaması sonucu çıkan yangın sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

13.05.2014 22:06

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde özel sektöre ait bir kömür ocağında trafo patlaması sonucu çıkan yangın sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, Haber Kameramanları Derneği'nin Rixos Otel'de düzenlediği ödül töreninde bir konuşma yaptı. Manisa'nın Soma ilçesinde özel sektöre ait bir kömür ocağında trafo patlaması sonucu ocakta mahsur kalan işçiler için kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir kısım çıkarılan kardeşlerimiz var. Temennimiz odur ki, diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tüm ailelere, ölen kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum, yaralıların ailelerine sabır diliyorum. Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerimizde kurtarma çalışmalarımız başlatılmış durumda. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız çalışmaları yerinde koordine etmek için ekibiyle, Balıkesir ve Manisa milletvekillerim aynı şekilde şu anda onlar da yoldalar, bölgeye intikal ediyorlar. Mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için de AFAD başta olmak üzere, aynı şekilde kömür işletmelerinin kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz."

-"MEDYADA SORUN, MEDYANIN KENDİ YAPISINDAN KAYNAKLANIYOR"-

Erdoğan, "Medyada hiç kuşkusuz her kademedeki arkadaşımız önemli bir görevi ifa ediyor. Her bir arkadaşımız kilit rol oynuyor; ancak kameraman ve foto muhabiri arkadaşlarımızın fedakarca çalışmalarına her gün bizzat tanıklık ediyoruz. Kilolarca ağırlıktaki o cihazları taşımak, hızlı hareket etmek, bunların yanında bir de en iyi görüntüyü kaydetmek gerçekten üstün beceri gerektiriyor. Tüm zorluklara, risklere ve olumsuzluklara rağmen arkadaşlarımız görevlerini başarıyla yapıyor, ortaya çok güzel eserler koyuyor" dedi.

Türkiye'nin medya çeşitliliği ve yayın yapan medya kuruluşu bakımından dünyada önemli bir zenginliğe sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları ifade etti:

"Medyadaki bu çeşitliliğe, zenginliğe rağmen Türkiye, uluslararası belli çevreler tarafından basın özgürlüğü konusunda son derece acımasız ve haksız biçimde eleştirilere maruz kalıyor. Medyada hiç sorun olmadığı iddiasında asla değilim, basın özgürlüğü konusunda en ideal noktada olduğumuzu da hiçbir zaman söylemedim; ancak bu alanda yapılan eleştirilerin hakkaniyet sınırını aştığını sizler de biliyorsunuz. Bu ülkede basın özgürlüğü yok; ama nasıl oluyorsa her gün manşetlerden ve ekranlardan Başbakan'a hakaret edilebiliyor. Bu ülkede bir diktatör olduğu iddia ediliyor; ama her nasılsa bu çirkin kavram özellikle sonsuz, sınırsız bir özgürlük içinde kullanılabiliyor. İnanın, Batı ülkelerinde böyle bir tavrı göremezsiniz. Sorunlar yok mu? Var. Ama hep çözerek ilerliyoruz, çözerek de ilerleyeceğiz. Sorunları çözmek için biz de mücadele edeceğiz, siz de mücadele edeceksiniz. Medyada sorun, hükümetlerden ziyade, medyanın kendi yapısından kaynaklanıyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement