Başbakan'ın Fedaisi AK Parti'nin Ölçü ile İmtihanını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Başbakan'ın Fedaisi AK Parti'nin Ölçü ile İmtihanını Anlattı

Başbakan\'ın Fedaisi AK Parti\'nin Ölçü ile İmtihanını Anlattı

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un Başbakan'ın fedaisi olarak adlandırıp takip ettirdiği Prof.Dr.Şaban Şimşek, yakın tarihte kaleme aldığı makalelerini "AK Parti'nin ölçü ile imtihanı" isimli kitabında topladı.
2003 ve...

03.12.2013 10:45

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un Başbakan'ın fedaisi olarak adlandırıp takip ettirdiği Prof. Dr. Şaban Şimşek, yakın tarihte kaleme aldığı makalelerini " AK Parti'nin ölçü ile imtihanı" isimli kitabında topladı.

2003 ve 2005 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak da görev yapan Prof. Dr. Şaban Şimşek, Rize Basın Merkezi'ni ziyaret ederek "AK Parti'nin ölçü ile imtihanı" isimli kitabının tanıtımını yaptı. Şimşek, kitabında eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un kendisini "Başbakan'ın fedaisi" olarak adlandırıp takip ettirmesini hikayesine de yer verdi.

Şimşek, kitabında Kürtler'in Yahudi olarak gösterilmeye çalışılması, milletvekili yemini, PKK nasıl biter, MHP'nin yapması gerekenler, Muhsin Yazıcıoğlu'nun mirası olan gençliğe sahip çıkılması, Alevilik batıl bir din, Kürt meselesinin çözümü, Atatürk'ü sevmek yada sevmemek, Kürtçe eğitim ve kitaba ismini veren AK Parti'de ölçünün kaçırıldığı noktaları ve konularını ele alındı.

Şimşek, kitabını "Her şey zıddı ile kaimdir, muhalefetsiz demokrasi olmaz ve kontrolsüz güç güç değildir" sözlerini hatırlatarak, "Böyle bir kontrolsüzlük aklı devre dışı bırakır. İnsanı sarhoş eder. İktidar sahibine ölçüsüz cesaret verir. Had aşılır, itidal kaybolur. İfrat-tefrit başlar. Kararlar makul ve mantıklı alınamaz. Muktedirlik duygusu benliği sarar. Büyüklük vehmine kapılır insan. Ayakları yerden kesilir, dayanılmaz tutkular, beklenmedik arzular gelişir. Hak ve hakikatten uzaklaşılır, adalet duygusu zayıflar. Kutsal bir varlıkmış hissine kapılır insan. Sadece kendi aklını beğenir, görüşlerinin mutlak doğru olduğuna inanır, narsizm gelişir. Hoşgörüyü kaybeder, istişareye önem vermez, ortak aklı reddeder. Olimpos Dağı'nda tanrı Zeus'un oğlu misali; her durumun, her kurumun, her değerin ve hatta her insanın sahibi olduğunu zanneder. AK Parti'nin bu dönemdeki en büyük sınavı kanımca 'ölçülü olmayı başarabilmek' olacaktır" dedi.

Kitabında Başbakan için yazdığı bir mektuba da yer veren Şimşek, Kürtçe eğitimle ilgili olarak, "Hiç Türkçe bilmeyen bir çocuk için Kürtçe geçiş dili olarak uygulanabilir. Ancak çocuk Türkçe'yi öğrendikten sonra kültür derslerinin dışındaki dersleri Türkçe olarak görmelidir" ifadelerine yer verdi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan'ın Fedaisi AK Parti'nin Ölçü ile İmtihanını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement