Başbakan, Samsun'daki Kentsel Dönüşümü de Başlattı - Son Dakika
Güncel

Başbakan, Samsun'daki Kentsel Dönüşümü de Başlattı

Başbakan, Samsun\'daki Kentsel Dönüşümü de Başlattı

Samsun'da afet riski altındaki alanların dönüşümüne yönelik ilk adım Canik ilçesinde atıldı.

05.10.2012 18:43

Samsun'da afet riski altındaki alanların dönüşümüne yönelik ilk adım Canik ilçesinde atıldı. Hurdacılar bölgesinde bulunan 600 binanın yıkımına başlandı.

Türkiye genelinde 33 ilde eş zamanlı olarak yapılan Kentsel Dönüşüm törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Cengiz Makas, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye genelinde kentsel dönüşümü başlatan konuşmasının ardından ise, Yeni Mahalle Hurdacılar bölgesindeki 93 bin metrekare alanda başlanılacak olan yıkımlara ilk kazma da vurulmuş oldu.

Törende canlı yayınla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kentsel dönüşümle ile ilgili bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Şu anda startımızla başlamış olan yıkımlarda toplam 600 konut yıkılacak ve bundan sonra Samsun'da kentsel dönüşüme sizlerinde talimatıyla devam edecek. Öncelikle yaşadığımız sel felaketi nedeniyle Samsun'a göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve desteğe tüm Samsunlular adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugün burada başlatılmış olan bu projeyle daha sonraki süreçte yine kentsel dönüşüm kapsamsında 6306 yasa kapsamında yapılacak çalışmalarla, Samsun kentsel dönüşümde öncü kentlerden birisi olacaktır. Bugün bizlere bu fırsatı verdiğiniz için sizlere Samsun adına teşekkürlerimiz sunuyoruz" dedi.

Ayrıca kentsel dönüşüm projesinin ilki Gazi ve Yeşilova Mahallelerinde 383 bin metrekare alanda gerçekleşmiş olup, 3. kısmı ise Soğuksu Mahallesi'nde 2014 yılında başlanacağı, yıkılacak olan alanın ise 176 bin metrekare olduğu bildirildi. Projelerin tamamlandığında 6 bin konut, alışveriş merkezleri, otel, sağlık tesisleri, park alanları, jimnastik salonu, 2 okul, 4 cami'den oluşan merkezler oluşturulması hedefleniyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan, Samsun'daki Kentsel Dönüşümü de Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement