Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar'a Verildi - Son Dakika
Güncel

Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar'a Verildi

Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar\'a Verildi

Haber-Kamera: Güven USTA - Cemal KÖYÜK / İstanbul DHA Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nde verilecek ödüllere bu yıl Can Dündar, Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı sivil toplum kuruluşu değer görüldü.

25.07.2015 12:11

Haber-Kamera: Güven USTA - Cemal KÖYÜK/ İstanbul DHA

Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nde verilecek ödüllere bu yıl Can Dündar, Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı sivil toplum kuruluşu değer görüldü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri, bu akşam Taksim The Marmara Oteli'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Çok sayıda davetli katıldı.

"GAZETECİLERİ BÖLDÜLER"

Törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Gazetecileri böldüler, birlikteliğimiz bozuldu. Arkadaşlığımız eskisi gibi değil. Güç günler geçirdik. Cezaevinde arkadaşlarımız vardı; ama biz hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Gazeteciler son yıllarda çok çile çektiler. Bugün işsiz gazeteci sayımız çok fazla. Gazeteciler her şeye rağmen dürüst kalmaya, olaylara sağlıklı baklaya çalışıyorlar. ve haberlerin arkasında yatanları bize aktarmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Olcayto'nun konuşmasının ardından da ödüller sahiplerine dağıtıldı.

ÖDÜL ALAN GAZETECİ

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında, gazeteci Can Dündar'a verildi. Can Dündar, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına uğradığı her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle ödüle değer görüldü.

ÖDÜL ALAN KURUMLAR

2015 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında, Birgün Gazetesi ve Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu'nun oldu. Ödül, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü konusundaki hak ihlallerini uğradığı baskılara rağmen düzenli olarak gündeme taşıdığı için Birgün Gazetesi'ne verildi. Büyük Seçici Kurul ayrıca basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerinin takibi, raporlanması ve duyurulması için Türkiye ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle de Düşünce Suçuna Karşı Girişim adlı Sivil Toplum Kuruluşu'nu ödüle değer gördü.

ANI PLAKETİ VERİLDİ

Ayrıca, törende son bir yıl içinde Sürekli Basın Kartı alan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilere anı plaketi verildi.

Anı plaketi alan TGC üyesi isimler şunlar:

Ahmet Serhat Ulueren, Ardıç Aytalar, Ayla Dündar, Bahattin Demir, Can Uyguç, Coşkun Türk, Coşkun Yücedağ, Engin Çağlar, Fatma Duru, Gökhan Gültekin Karakaş, Güntay Şimşek, Hatice Yılmaz, Hayri Beşer, Hikmet İnce, İsmail Ballı, Mahmut Arslan, Mehmet Gürdil, Muhlis Polat, Mustafa Albayrak, Mustafa Anıklı, Mustafa Bakacak, Mustafa Güvenç, Necdet Açan, Oktay Çilesiz, Özkan Eminoğlu, Rıza Özel, Salim Yavaşoğlu, Sedat Sami Akyıldız, Semiha Öztürk, Sultan Uçar Çokan, Süleyman Sefer Cihan, Süleyman Vehbi Karakulluk, Şenol Baştakar, Zübeyde Balcı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar'a Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement