Başkent'te Biber Gazlı Müdahale - Son Dakika
Güncel

Başkent'te Biber Gazlı Müdahale

Başkent\'te Biber Gazlı Müdahale

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Güvenpark'ta toplanan aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu gruba, çevik kuvvet tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

31.05.2013 20:26

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Güvenpark'ta toplanan aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu gruba, çevik kuvvet tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Taksim Gezi Parkı'nda devam eden olaylar, akşam saatlerinde Başkent'e de sıçradı. Kızılay Yüksel Caddesi, Güvenpark ve Kuğulupark'ta Taksim'deki olayları protesto etmek için toplanan gruplara biber gazıyla müdahale edildi. Kızılay'da teyakkuza geçen çevik kuvvet ekipleri, Başbakanlık Merkez Bina çevresinde adeta güvenlik çemberi oluşturdu. Vekaletler Caddesi ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na çok sayıda polis ekibi sevk edildi. CHP'li milletvekillerinin de destek verdiği eylemde grubu dağılmaları için uzun süre uyaran polis, eylemciler Başbakanlık binasına yürüme konusunda direnince müdahalede bulundu. Aralarında CHP Ankara milletvekilleri Levent Gök, Aylin Nazlıaka, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ile bazı CHP milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. KESK, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Kaldıraç gibi grupların da destek verdiği eylemde müdahalenin ardından polis ile göstericiler arasında kovalamaca yaşandı. Gruplardan bazıları Mediha Eldem Sokak üzerinden AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürürken, bazıları ise Kuğulupark'ta toplandı. "Hükümet istifa", "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları atan gruba, bazı vatandaşlar balkonlardan alkışlarla destek verdi.

Kuğulu Park'ta toplanan gruplar nedeniyle 4 TOMA aracı ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te Biber Gazlı Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement