Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları 21, Devlet Opera ve Balesi ise 8 eserle seyircinin karşısında olacak.

11.04.2013 09:38

Devlet Tiyatroları 21, Devlet Opera ve Balesi ise 8 eserle seyircinin karşısında olacak.

Bestesini ve librettosunu Türk besteci Muammer Sun'un yaptığı, padişahın 4 eşinden biriyle genç bir adamın yaşadığı aşkı anlatan "Sevginin Bedeli" balesi bu akşam özel galayla seyirci karşısına çıkacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef Arı Rasilainen yönetiminde konser verecek.

-Tiyatro-

Akün Sahnesi:

Ferenc Molnar'ın yazdığı, Serra Canbay'ın oyunlaştırdığı, binalarla kuşatılmış arsa için birbirleriyle amansız bir mücadeleye giren iki çocuk çetesinin hikayesini anlatan çocuk oyunu "Pal Sokağı Çocukları" minik seyirciyle bugün, 13 ve 14 Nisan'da buluşacak.

Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı "Bir Delinin Hatıra Defteri", yarın ve 13 Nisan'da seyredilebilecek. Oyunun proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler, dekor ve giysi tasarımını ise Sertel Çetiner üstleniyor.

İskender Altın'ın yönettiği, Moises Kaufman'ın yazdığı "33 Varyasyon", 16 ve 17 Nisan'da sahnelenecek. Ludwig van Beethoven'ın 33 Varyasyon adlı eseri üzerinde çalışan müzikolog, akademisyen Dr. Katherine Brandt'ın New York'tan Beethoven'ın doğduğu yere çıktığı yolculuk ve sonrasında gelişen olayları konu edinen yapımda Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı ve Tunç Yıldırım rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

Diyarbakır Devlet tiyatrosunun sahneleyeceği, geleneksel Türk tiyatrosundan pek çok unsuru barındıran önemli eserlerden "Kanlı Nigar", hafta boyunca sahnelenecek. Aksaray'daki yangında evi yanan Nigar'ın İstanbul'a taşınmasıyla başlayan hikayede oyuncular, müzisyenler ve dansçılar yer alıyor.

Funda Mete'nin sahneye koyduğu "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun", 16 ve 17 Nisan'da görülebilecek.

Dede Korkut Hikayesi'nden kurgulanmış "Boğaçhan", 16 Nisan'da küçük sanatseverlerle bir araya gelecek.

Büyük Tiyatro:

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Hürrem Sultan", yarın ve 14 Nisan'da izlenebilecek.

Kenan Işık'ın, Şeyh Galib'in eseri Hüsn-ü Aşk'tan esinlenerek yazıp yönettiği "Aşk Hastası", 16 Nisan'da görülebilecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği, Edmond Rostand'ın yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirdiği "Cyrano de Bergarac", bugün, yarın ve 13 Nisan'da görülebilecek. Oyunda Durukan Ordu, Zeynep Yasa, İrfan Kılınç, İsmet Numanoğlu ve Edip Tümerkan rol alıyor.

Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu "Üç Şehzade", 14 Nisan'da seyredilebilecek. Şehzadelerin zaaflarından faydalanan hain vezirin, sultan babalarını iyileştirmeleri için şehzadeleri bilinmez bir yolculuğa sürüklemesinin konu edildiği eserde Bülent Çiftçi, Mehmet Ali Toklu, Uğur Kaya gibi isimler rol alıyor.

Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin oyunlaştırdığı ve yönettiği

"Fosforlu Cevriye", 16 ve 17 Nisan'da temsil verecek.

Küçük Tiyatro:

Bursa Devlet Tiyatrosu, Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği "Karmakarışık"ı, hafta boyunca seyirciyle buluşturacak.

Vladlen Alexandrov'un yönettiği, kurmaca bir aileyi sahneye taşıyan "Ben Ödüyorum", 16 ve 17 Nisan'da izlenebilecek.

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan", 17 Nisan'da sahnelenecek.

Oda Tiyatrosu:

Olcay Poyraz'ın yönettiği ve Meral Üner'in rol aldığı "Hüzzam", bugün, yarın ve 13 Nisan'da, "Krem Karamel" 16 ve 17 Nisan'da görülebilecek.

Stüdyo Sahne:

Sinemacı Coen kardeşlerden Ethan Coen'in yazdığı, kara mizah ögeleri taşıyan

"Bekleyiş" ve "Karıncalar" da yarın, 13 ve 14 Nisan'da görülebilecek.

İnsan öldürmeyi rutinin bir parçası haline getirmiş iki kiralık katilin gerilim, şiddet ve tehlike dolu hikayelerini anlatan, 13 yaş üstü seyircinin izleyebileceği "Jerry ve Tom", 16 Nisan'da sahnelenecek.

İrfan Şahinbaş:

Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Cesaret Ana ve Çocukları", bugün ve 13 Nisan'da, "Yastık Adam" 17 Nisan'da seyirciyle buluşacak.

Şinasi Sahnesi:

Stephen King'in yazdığı, Sinemis Candemir'in çevirdiği "Dolores Claiborne", 16 ve 17 Nisan'da izleyicinin karşısına çıkacak.

-Opera-Bale-

Opera Sahnesi: Bestesini ve librettosunu Türk besteci Muammer Sun'un yaptığı, padişahın 4 eşinden biriyle genç bir adamın yaşadığı aşkı anlatan

"Sevginin Bedeli" balesi bu akşam özel galayla seyirci karşısına çıkacak.

Arda Boyları türküsünden yola çıkılarak hazırlanan modern dans gösterisi

"Arda Boyları" ve "Saraydan Kız Kaçırma" operası, 13 Nisan'da sahne alacak.

İki aile arasındaki kan davasını sahneye taşıyan dans tiyatrosu "Töre" 15 Nisan'da, "Tosca" operası da 17 Nisan'da temsil verecek.

Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali "Bremen Mızıkacıları" 14 Nisan'da izlenebilecek. Burcu Altınel, Güliz Akalın, Semih Aşık, Can Kayalık, Halil Turgut, Yağmur Bayrakdarlar, Zeynep Çelikkanat, Esra Şahin Çapanoğlu, Sibel Kızılateş, Murat Beşik, Fuat Sadık, Esra Şahin Çapanoğlu, Bekir Koçtürk ve Özgür Özer rol alıyor.

Operet Sahnesi: Anadolu temasının çok sesli müzik ve dansla harmanlandığı

"Seslerle Anadolu" müzikli gösterisi, 16 Nisan'da seyredilebilecek.

Joseph Haydn"ın komik operası "Eczacı", 14 Nisan'da seyircinin karşısına çıkacak. Librettosu Carlo Goldoni'ye ait eserin Türkçe metni Edip Arman imzası taşıyor. Eczacı, yoksul eczacı çırağı Mengone, zengin züppe Volpino ile Grilletta arasında yaşanan aşk üçgeni ve bu arada Grilletta ile evlenme niyetinde olan vasi baba Sempronio'yu anlatıyor. Mustafa Erdoğan'ın orkestra şefliğinde ve Zeynep Çelen Tamer'in rejisiyle sahnelenecek olan Eczacı Operası'nın dekoru Talat Ayhan'a, kostüm tasarımı Gazal Erten'e ait.

-CSO-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası (CSO), bugün ve yarın CSO Konser Salonu'nda saat 20.00'de şef Arı Rasilainen yönetiminde konser verecek.

Solist Antonio Meneses'in viyolenselde eşlik edeceği konserde, Antonio Dvorak "Viyolonsel Konçertosu'su minör Op 104", Jean SibeLius "2.Senfoni re major Op.43" icra edilecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 13 Nisan'da saat 20.00'de Bilkent Konser Salonu'nda, Ion Marin yönetiminde vereceği konserde, R. Wagner'in "Rienzi" Uvertürü F. Liszt | Piyano Konçertosu No.1,Mi bemol majör", J. Brahms'ın "Senfoni No.4,Mi minör Op.98" eserlerini seslendirecek.

-Cermodern-

Ahmet Güneştekin'in "Yüzleşme" sergisi, 14 Nisan'a kadar görülebilecek.

CerModern Edebiyat Atölyesi de bu ay yazar Aslı Tohumcuyu edebiyat severlerle buluşturacak.

Ayrıca, standart tuval ölçülerinin dışına çıkarak, görüntünün görüntüsünü işlerine yansıtmaya çalışan sanatçı Hüseyin Arıcı, "1" adlı sergisiyle 3-25 Nisan'da CerModern'de olacak. - ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement