BATMAN'A 8 KÜTÜPHANE KAZANDIRILACAK - Son Dakika
Güncel

BATMAN'A 8 KÜTÜPHANE KAZANDIRILACAK

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Batman Valiliği arasında, 4'ü kent merkezinde, 4'ü de ilçelerde olmak üzere yapılacak 8 yeni kütüphane için protokol imzalandı.

06.04.2023 15:30  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Batman Valiliği arasında, 4'ü kent merkezinde, 4'ü de ilçelerde olmak üzere yapılacak 8 yeni kütüphane için protokol imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen 'Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi' kapsamında, Batman'da yapılacak olan 8 yeni kütüphane hizmet binası için, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Batman Valiliği arasında protokol imzalandı. Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen imza törenine Vali Ekrem Canalp, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aldemir, Hukuk Müşaviri/ Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz katıldı.

'MERKEZDE KAPASİTEMİZİ YÜZDE 90 ARTTIRMIŞ OLACAĞIZ'

Protokol imza töreninde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, kent merkezinde kapasitenin yüzde 90 oranında arttırılacağını belirterek, 'Batman'daki öğrencilerimiz kütüphanelerimizin önünde sıra bekleyerek kütüphanelere ulaşmaya çalışıyorlardı. Bu bizim açımızdan çok anlamlı, çok kıymetlidir. Çünkü öğrencilerimizin eğer ders çalışabilmek için bile olsa ya da kütüphaneden faydalanmak için bile olsa sıra bekliyor olması bizim için gerçekten de bir uyarı, bir sinyaldi ve güçlü bir uyarıydı. Biz bunu hemen seri şekilde bu ihtiyacı nasıl giderebiliriz noktasında yapmış olduğumuz çalışmada Kültür ve Turizm Bakanlığımızla müşterek bir çalışma yapmamızın en rasyonel bir hareket tarzı olacağını anladık ve temasa geçtik. Bugün imzalamış olduğumuz bu protokollerle Batman'daki kütüphanelerdeki kapasiteyi, merkez için söylüyorum, yüzde 90 oranda arttırmış olacağız. Bizim bundan sonra evlatlarımız kütüphanelerin önünde sıra beklemeyecekler. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın geliştirmiş olduğu bu yarı yarıya modeli ile çok kıymetli ve değerli bir modeldir. Bu merkezi yönetim ile yerel yönetimleri bir araya getiren ve imkanlarını da ortak şekilde kullanmasını ortaya koyan bir model. Merkezde 4, ilçelerde de 3 kütüphanemiz var. Kozluk ilçesinde de önümüzdeki yıl tamamlanacak. Böylelikle 4 merkezde, 4 tane de ilçelerde, her bir kütüphanenin iş bitirme süresi için ayrı bir süre vereceğiz. Bazı kütüphanelerimiz mimari olarak da tasarım olarak da çok daha kapsamlı. Bazıları var olan bir binanın dönüştürülmesi şeklinde olacağı için her bir bina için farklı zaman dilimleri olacak' dedi.

'OKUMA KÜLTÜRÜ EKOSİSTEMİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu da konuşmasında okuma kültürü ekosistemi oluşturmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültürel kalkınmanın ve içtimai inkişafın en önemli unsuru olarak okuma kültürünün geliştirilmesini görüyoruz. Okuma kültürünün geliştirilmesi ile ilgili olarak da en öncelikli yapmamız gereken işlerden bir tanesi de okuma mekanları ve kütüphanecilik hizmetinin verildiği alanları, mekanları dönüştürmek, güçlendirmek hem ilmi gereklilikler hem de gençlerimiz başta olmak üzere bütün yaş gruplarımızın sosyal, eğitsel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak bu alanları inşa etmek, büyütmek ve bu tür ihtiyaçlara cevap verecek hale getirmek, yaşayan kütüphanelere dönüştürmek, şehir ile kütüphaneler arasındaki mekansal ilişkiyi kurmak, bu anlamda da sürdürülebilir olarak bütün okuyucu grupları, kullanıcı grupları tarafından rahatlıkla erişilebilir ve kullanabilir hale getirmek. Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanemiz birçok özelliği ile ön plana çıkıyor. Uluslararası ödüller de aldı. Ülkemizde bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen bir ödül töreninde yılın kütüphanesi seçildi. Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu tarafından da görülmesi gereken 32 kütüphane arasında yerini aldı ve ilan edildi. 50 bin gibi çok büyük bir kullanıcı üye sayısına sahip. Geçen sene 1,5 milyon civarında okur burayı kullandı. Bu da ayrıca bir rekor. Türkiye'de diğer illerimize örneklik teşkil eden bir kütüphanedir.? (DHA)

BATMAN\'A 8 KÜTÜPHANE KAZANDIRILACAK
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BATMAN'A 8 KÜTÜPHANE KAZANDIRILACAK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement