Belediyeden Kadınlara Üretim Desteği - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Kadınlara Üretim Desteği

Belediyeden Kadınlara Üretim Desteği

Belediye destek verdi, kadınlar el emeğini değerlendirdi.

22.06.2012 15:23

Aliağa'da ev hanımları ve genç kızları eğitimlerle el emeği ürünlerin üreticisine dönüştüren Aliağa Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliğindeki kurslarla yüzlerce kadının ekonomik gelir elde etmesinin yolunu açıyor. Kadınlar kurslarda hem meslek öğreniyor, hem de ürettiklerini satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

2011-2012 sezonunda Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel İdari İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen örme kursuna katılan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kursiyerler, sertifika töreninde bir yıllık el emeği göz nuru ürünleri de açtıkları sergiyle görücüye çıkardı.

KADINLARDA SERTİFİKA MUTLULUĞU

Aliağa Belediyesi'nin kadınların üretici olarak ekonomiye kazandırılması amacıyla Kazım Dirik Muhtarlığı yanındaki Belediye Eğitim Noktası'nda başlattığı Örme Kursu'na katılan kadınlar düzenlenen törende sertifikalarına kavuştu.

2011-2012 sezon sonu sergisi nedeniyle düzenlenen etkinlikte kursiyerlere sertifikalarını Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Belediye Meclis Üyeleri Selma Orhan ve Cemil Akıllı ile kursun öğretmeni Canan Bakar verdi.

SATIŞLAR HAFTA İÇİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE

Kursiyerler sezonun tamamlanmasına rağmen çalışmalarını yaz boyunca hafta içinde sürdürecek. İsteyen kursiyer üretimini ve satışını yapmaya devam edecek. Yeni kurs kayıtları ise Eylül ayında başlayacak. Kurs Öğretmeni Canan Bakar, "Aile bütçesine katkıda bulunmak, meslek edinmek isteyen tüm kadınları bekliyoruz. Bizlere desteğini esirmeyen Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyoruz." dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI BAYRAV; KADIN, ÇALIŞMA YAŞAMINDA OLMALI"

Sertifika törenine katılan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, "Çağdaş Yaşamda kadın mutlaka iş yaşamının içinde olmalı. Kadınların evde oturmasını istemiyoruz. Meslek edinip, iş yaşamına katılarak gelir elde etmeliler. Belediyemizin kurslarıyla bu olanağı sağlıyoruz. Kurslarımız eğitimden üretime, üretimden satışa uzanan çok önemli bir sosyal süreci kapsıyor. Yeni dönemde kurslarımı tüm hanımları bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyeden Kadınlara Üretim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement