Beltur'un Konsepti İstanbulluların Talepleri Doğrultusunda Yenilendi - Son Dakika
Güncel

Beltur'un Konsepti İstanbulluların Talepleri Doğrultusunda Yenilendi

Beltur\'un Konsepti İstanbulluların Talepleri Doğrultusunda Yenilendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden BELTUR’un konsepti, İstanbulluların talepleri doğrultusunda yenilendi. İstanbullular, BELTUR’da 700 binden fazla burger yedi, 7 milyon bardak çay içti. Yeni konsepte plastik kullanımına son verildi. Misafirlere ahşap çatal kaşık ile servis yapılan işletme, 2022 yılında kadın personel oranını yüzde 3’ten yüzde 14’e çıkardı.

15.01.2023 12:16  Güncelleme: 12:21

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden BELTUR'un konsepti, İstanbulluların talepleri doğrultusunda yenilendi. İstanbullular, BELTUR'da 700 binden fazla burger yedi, 7 milyon bardak çay içti. Yeni konsepte plastik kullanımına son verildi. Misafirlere ahşap çatal kaşık ile servis yapılan işletme, 2022 yılında kadın personel oranını yüzde 3'ten yüzde 14'e çıkardı.

İBB iştiraklerinden BELTUR, mekan ve menü konseptini yeniledi. Menülerine vejeteryan, vegan, glütensiz menü seçenekleri ekleyen işletme, gençlere yönelik burger menüleriyle de dikkat çekti. Kasım 2022'de Beşiktaş ve Mecidiyeköy'e BELTUR Burger şubelerini açan şirket, kısa sürede 700 binin üzerinde burger satışı yaptı. Hamburger-patates menüsünü 55 liradan hizmete sunan BELTUR, yakın zamanda menüsüne lahmacunu da ekledi.

BELTUR Genel Müdürü Osman Cenk Akın, BELTUR'un yeni vizyonu ve menüsüne ilişkin şunları söyledi:

"KALİTELİ ÜRÜNLERİ PİYASA FİYATLARININ ALTINDA SATIYORUZ: Çıtır lahmacun yerine daha yumuşak, elde dürüm şeklinde yenebilecek lahmacunlar servise çıktı. Tanesini 19 liradan; 2 lahmacun, bir içeceği ise 49 liradan sunuyoruz. Kaliteli ürünleri piyasa fiyatlarının oldukça altında satıyoruz.

BELTUR HER KESİME HİTAP EDİYOR: Menülerimizde daha çok sağlıklı besinler ağırlıkta. Glütensiz yemek isteyen müşterilerimiz için glütensiz makarnalar, kurabiyelerimiz var. Zeytinyağlılarımız var. Pancar cipsleri, protein barları gibi sağlıklı atıştırmalarımız var. Çocuklar için menülerde patates kızartmasını kaldırdık, onun yerine daha sağlıklı bulgur pilavını koyduk. Veganlara özel Vegan Burgerlerimiz mevcut. Her damak tadına özel, sağlıklı menülerle BELTUR artık her kesime hitap ediyor."

BELTUR'UN YENİ KONSEPTİ: ÇEVRECİ POLİTİKALAR

BELTUR, yeni konseptini tamamen çevreci politikalara göre belirledi. Plastik pipet, çatal bıçak kullanımına son veren şirket, doğada tamamen yok olan biyopipet kullanımına geçti. Aynı zamanda plastik çatal bıçak yerine ahşap çatal bıçak kullanan BELTUR, paket şeker yerine de dökme şeker kullanıyor. Bu sayede hem israfın önüne geçiliyor hem de plastik paket kullanılmıyor. BELTUR, uyguladığı bu çevreci politikalar sayesinde 2022 yılında 5 ton kağıt, 6,5 ton plastik israfının önüne geçti.

RAKAMLARLA BELTUR

Şirket verilerine göre, 2022 yılında BELTUR işletmelerinin verdikleri hizmet toplamı şöyle:

"7 milyon bardak çay tüketildi.

3 milyon İstanbullu BELTUR plajlarında ağırlandı.

İstanbullular BELTUR'dan 30 milyon ürün deneyimledi.

1 milyon fincan Türk kahvesi içildi.

1 milyon top dondurma yendi.

80 bin kişi etkinlik ve davet organizasyonları için BELTUR'u tercih etti.

BELTUR 5 ton kağıt, 6,5 ton plastik israfının önüne geçti.

Son bir yılda 44 yeni işletme hayata geçti."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Beltur'un Konsepti İstanbulluların Talepleri Doğrultusunda Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement