Berk Baş İçin Böbrek Naklinin Birinci Yılında Pastalı Kutlama - Son Dakika
Güncel

Berk Baş İçin Böbrek Naklinin Birinci Yılında Pastalı Kutlama

Berk Baş İçin Böbrek Naklinin Birinci Yılında Pastalı Kutlama

Türkiye'nin en küçük ve en az kilolu böbrek nakillisi Berk Baş, böbreğini vererek onu hayata bağlayan babası Erdem, annesi Ümit, kardeşleri 8 yaşındaki Sıla ve 7 yaşındaki Berke ile böbrek naklinin 1'inci yılını kutladı.

09.05.2013 11:22

Türkiye'nin en küçük ve en az kilolu böbrek nakillisi Berk Baş, böbreğini vererek onu hayata bağlayan babası Erdem, annesi Ümit, kardeşleri 8 yaşındaki Sıla ve 7 yaşındaki Berke ile böbrek naklinin 1'inci yılını kutladı.

Ordu'da 2.5 yıl önce böbrek yetmezliğiyle dünyaya gelen Berk Baş'a, 5 aylıkken 'Multikistik Displastik' (Anne hamileyken çocuğun anne karnında susuz kalması. Çocuk büyüdükçe böbrek yetmezliğinin artaması ve böbreklerin küçülmeye başlaması) böbrek hastalığı tanısı konuldu. Bir böbreği doğuştan işlev görmeyen ve normalden küçük olan, diğer böbreğinde çok sayıda kist bulunan Berk Baş, ilaç tedavisi görmeye başladı. İlaç tedavisi sayesinde diyalize girmekten kurtulan minik Berk için doktorlar nakil olması gerektiğini söyledi. Doktorlar baba Erdem ve anne Ümit Baş'a, "Ya nakil olması ya da diyalize girmesi gerekiyor" dedi.

Doktorların uyarısının ardından Ümit Baş, verici olmayı kabul etti. Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde yapılan testlerde, annenin böbreğinin çok damarlı olması nedeniyle nakil için uygun bulunmadı. Bunun üzerine baba Erdem Baş böbreğini verebileceğini söyledi. Testlerde, Erdem Baş'ın böbreğinin uygun olduğu belirlendi. Nakil için hazırlıklara başlayan aile, Berk'in ameliyat için 8 kiloya ulaşmasını bekledi. Nakil için uygun zamanın gelmesinin ardından Berk, 9 Mayıs 2012'de babasıyla birlikte ameliyat masasına yattı. Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından yapılan başarılı ameliyatla babadan alınan böbrek, Berk Baş'a nakledildi.

NAKLİN 1'İNCİ YILINDA KUTLAMA

Naklin birinci yılında Baş Ailesi, minik Berk'in sağlığına kavuşmasını pasta keserek kutladı. Çocukları ve eşiyle birlikte Antalya'da yaşamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Erdem Baş, şöyle dedi:

"Berk'e bir böbreğimi verdikten bir süre sonra Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin yardımlarıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde işe başladım. Hastaneye yakın ev tuttum. Çocuklarımı Ordu'dan getirdim. Tüm aile bir araya geldik. Çok mutluyuz. Bugün de Berk'in birinci böbrek yaşını kutluyoruz. Hepimiz mutluyuz. Burada bulunmaktan ve başarılı ameliyat yaparak bizleri mutlu eden ameliyat ekibine ve bana iş vererek ailemi bir araya toplamama yardımcı olan rektörümüze teşekkür ediyorum."

Kültür Mahallesi'ndeki evlerinde mutlu ve sağlıklı bir hayat geçiren Baş ailesinin diğer minik bireyleri Sıla ve Berke, tüm ailenin bir arada yaşamasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Sıla Baş, "Daha önce erkek kardeşimle ben Ordu'da dedemizin yanında yaşıyorduk. Berk böbrek nakli olduktan sonra babam Antalya'da ev tuttu. Bizi de getirdi. Biz de çok sevdiğimiz ve özlediğimiz kardeşimizle birlikte yaşamaya başladık. Şimdi çok mutluyuz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berk Baş İçin Böbrek Naklinin Birinci Yılında Pastalı Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement