Berkin Elvan'ın Ölümü - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan'ın Ölümü

Çankırı, Denizli, Zonguldak, Kocaeli, Samsun, Adana, Konya ve Çanakkale'de protesto eylemleri yapıldı.

11.03.2014 20:57

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için yurdun çeşitli yerlerinde protesto eylemleri yapıldı.

Çankırı'da Karatekin Parkı'nda  toplanan bir grup öğrenci,   "Berkin Elvan ölümsüzdür, Berkin Elvan'ı unutmayacağız" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Berkay Tekin, evine ekmek almak için çıkan ve bir daha dönemeyen Elvan'ın ölümünün üzüntüsünü yaşadığını kaydetti.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan gruptakiler dağıldı.

-Denizli-

Delikliçınar Meydanı'nda bir grup hükümet ve polis aleyhine slogan attı.

Polis, "Katil devlet hesap verecek" sloganı atan eylemcilere, dağılmaları için uyarıda bulundu. Direnen gruba TOMA ve panzerden su sıkılarak müdahale edildi. Meydandan kaçmaya çalışan eylemciler belediye otobüslerine taş attı. Caddede barikat kuran göstericileri polis biber gazı ile dağıttı.

Ara sokaklara kaçan eylemciler, Candoğan Parkı, İstiklal Caddesi ve Çatalçeşme'de toplanarak gruplar halinde Delikliçınar Meydanı'na gitmeye çalıştı. Polis ekipleri, havai fişek atan göstericilere biber gazı ile karşılık verdi.

-Zonguldak-

Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde yaklaşık 100 öğrenci, ellerindeki pankartlarla slogan atarak kent merkezindeki Madenci Anıtı'na yürüdü.

Anıt önünde sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı grup, Gazipaşa Caddesi'nde AK Parti seçim irtibat bürosu önünde durarak slogan attı. Slogan atan grubun, kendi arasında tartışması sonucu arbede yaşandı. Tartışan kişilere gruptakiler müdahale etti.

Daha sonra Valilik önünde toplanan grup adına açıklama yapan Zonguldak Demokrasi Platformu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, Berkin Elvan'ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Ellerine ekmek ve Berkin Elvan'ın fotoğrafları bulunan grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Ereğli ilçesinde de BEÜ  Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri, Devrim Bulvarı'nda bulunan İş Bankası önünde toplanarak Berkin Elvan için eylem yapan bazı kişilere destek verdi. Kalabalık sonra Berkin Elvan'ın posterleri eşliğinde sloganlar atarak Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Sertan Kuzu ve beraberindeki grup da Atatürk Anıtı önüne gelerek Berkin Elvan'ın ölümünden üzüntü duyduklarını ifade etti

-Kocaeli-

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi'nde, Berkin Elvan için eylem yapan öğrencilere polis ekiplerinin müdahale etmesinin ardından Eğitim-Sen Kocaeli Üniversite Temsilciliği adına basın açıklaması yapıldı.

KOÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, çevik kuvvet ekiplerinin Elvan için yerleşkede yürüyüş düzenleyen öğrencilere biber gazı, tazyikli su ve copla müdahale ettiğini belirterek birçok öğrencinin bu saldırı sırasında yaralandığını ve gazdan etkilenen öğrencilerin fakülte binalarına sığınmak zorunda kaldığını söyledi.

Lordoğlu, "Polis şiddeti sonucu ölen Berkin Elvan için yapılan yürüyüşün yine aynı şiddetle karşılanması, olası yeni ölümlere de davetiye çıkarmaktır. Demokratik haklarını ve ifade özgürlüğünü kullanan öğrencilerimize yönelik bu saldırıyı şiddetle protesto ediyoruz ve bir kez daha üniversitemizde polis terörü istemediğimizi vurguluyoruz" ifadesini kullandı.

Bu arada, eylemde 4 polisin yaralandığı, 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

-Samsun-

Berkin Elvan için Öğretmenevinde toplanan bir grup, İstiklal Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Sloganlar atan grup, AK Parti belediye başkan adaylarının seçim bürolarına ve reklam panolarına zarar verdi.

Lise Caddesi'ni takip eden grup, Cumhuriyet Meydanı'ndan AK Parti Samsun İl Başkanlığına yürümek istedi. Grup, çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve panzerlerin kapattığı yoldan ilerlemek istedi. Polisin dağılın uyarısına uymayan, taş, pet şişe ve sopalarla saldıran gruba müdahale edildi.

Çıkan olaylarda 20 kişi gözaltına alındı. Gruptakiler daha sonra ara sokaklara ve caddelere girerek dağıldı.

-Adana-

Atatürk Caddesi'nde yolu trafiğe kapatıp yürüyüşe geçen gruba, polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Grubun dağılmayarak yolda barikat kurup, taş ve havai fişeklerle saldırması üzerine polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağılarak eylemlerini sürdürdü.

Olaylar sırasında kağıt toplayıcısı bir kişi göstericilerin attığı taşla başından yaralandı.

-Konya-

Kültürpark'ta bir araya gelen grup, "Berkin Elvan ölümsüzdür" sloganları eşliğinde oturma eylemi yaptı. Burada bir süre, hükümet ve polis aleyhine sloganlar atan gruptakiler Gedavet Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Grubun Gedavet Parkı'na gidişi sırasında trafik bir süre aksadı. Burada bir süre sloganlar atan gruptakiler daha sonra dağıldı.

-Çanakkale-

İskele Meydanı'nda sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle öğrencilerden oluşan kalabalık basın açıklaması yaptı.

Daha sonra yürüyüşe geçen yaklaşık 3 bin kişi, İnönü Caddesi'ndeki AK Parti seçim koordinasyon merkezine geldi. "Katil Polis", "Polis Simit Sat Onurlu Yaşa" ve "Hükümet İstifa" sloganları atan grup, bir polis aracını sprey boya ile boyadı, seçim koordinasyon merkezine yumurta ve tuvalet kağıdı attı.

Grup daha sonra aynı cadde üzerindeki emniyet müdürlüğünün binasının duvarlarına sprey boya ile yazılar yazdı. Buradan AK Parti İl Başkanlığı binasına gelen gruptakiler slogan atarak İskele Meydanı'nı geçiçi bir süre trafiğe kapadı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan'ın Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement