Berlin'de Şehitlik Camii Avlusunda Eğitim Fuarı - Son Dakika
Güncel

Berlin'de Şehitlik Camii Avlusunda Eğitim Fuarı

Berlin\'de Şehitlik Camii Avlusunda Eğitim Fuarı

Ditib ve İş ve İşçi Bulma Kurumu'na bağlı 'Jobpoint' Dairesi, ilk kez Berlin Şehitlik Camii bahçesinde birlikte meslek eğitimi fuarı düzenledi.

23.05.2014 15:24

Ditib ve İş ve İşçi Bulma Kurumu'na bağlı 'Jobpoint' Dairesi, ilk kez Berlin Şehitlik Camii bahçesinde birlikte meslek eğitimi fuarı düzenledi. Fuara katılan çeşitli büyük firmalar açtıkları stantlarda gençlere sundukları meslek eğitimi alanında birinci ağızdan eğitici bilgiler verdiler.

Berlin Başkansolos'u Ahmet Başar Şen'de fuar alanını ve stantları gezerek bilgi aldı. İş borsasının açılışında bir de konuşma yapan Başar Şen, Berlin'de yaşayan Türkler arasındaki işsizlik oranının ortalamanın çok üzerinde olduğuna dikkat çekti ve bu açığın ancak eğitimle kapanabileceğini belirtti. Özellekle gençler arasındaki işsizlik oranının 2,5 - 3 kata kadar çıktığını söyelyen Şen 'Bu bizim için çok üzücü. Genç insanların işsizliğinin engellenmesi için onların birer meslek eğitimi alarak kalifiye işgücü haline getirilmeleri gerekir. Onlara mesleki eğitim imkanı sağlayacak firmaları ve kurumları biraraya getiren bu tür iş borsalarının kurulması tabi ki önemli dedi. Berlin'li gençlerin ve ailelerinin iş borsasına yeterli ilgiyi göstermemesini de eleştiren Ahmet Başar Şen, 'Umarım herşeye rağmen bu tür etkinlikler çoğalır ve gençlerimiz geleceğine sahip çıkmaya başlar ifadesini kullandı.

İş borsası fuarında stant açan BWK Meslek Okulu'nun Müdürü Nihat Sorgeç'de Berlin'de kalifiye işçi olmayanın iş bulma imkanının artık çok zor olduğunun altını çizdi. Berlin'in artık sanayi şehri olmaktan çıktığını hatırlatan Sorgeç, herhangibir mesleği olmayanların Berlin'de iş bulamayacağını, daha çok hizmet sektöründe isdihtam sağlanabildiğini kaydetti. Türk anne babaların, çocuklarının eğitimi konusunda hala pasif davrandığını iddia eden Nihat Sorgeç, Biraz da bilgi yetersizliğinden kaynaklanan bir pasiflik ve çekingenlik var. Artık bu çekingenliği aşmamız lazım. Çocuklarının istikbali için okullarla, öğretmenlerle irtibata geçip çocukların iyi bir eğitim almalarını sağlamak gerekir şeklinde kanuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin'de Şehitlik Camii Avlusunda Eğitim Fuarı - Son Dakika


Advertisement