Beyaz Saray: "Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cisim düşürüldü" - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray: "Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cisim düşürüldü"

- Beyaz Saray: "Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cisim düşürüldü" Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "ABD, Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cismi düşürdü" dedi.

10.02.2023 22:37  Güncelleme: 00:05

- Beyaz Saray: "Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cisim düşürüldü"

WASHINGTON - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "ABD, Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cismi düşürdü" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD ordusunun Alaska üzerinde "yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cismi" vurduğunu açıkladı. Kirby yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanlığının (Pentagon) son 24 saat içinde Alaska hava sahası üzerinde yüksek irtifadaki bir cismi izlediğini, cismin 40 bin fit irtifada uçtuğunu ve sivil havacılığın güvenliği için makul ölçüde tehdit oluşturduğunu söyleyebilirim. Pentagon'un tavsiyesi üzerine Başkan Biden, cismi vurma emri verdi ve onlar da bunu yaptı" dedi.

ABD-Çin arasında "casus balon" krizi

ABD Savunma Bakanlığı, Çin'e ait yüksek irtifalı istihbarat balonunun ABD üzerinde olduğunu ve balonun takip edildiğini açıklamıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, balonun, Çin'e ait sivil bir hava aracı olduğu, meteorolojik araştırma için kullanıldığı belirtilmiş, "Çin'e ait hava aracı batıya esen rüzgarlar ve kontrol imkanının kısıtlı olması nedeniyle, güzergahın dışına çıktı" ifadelerine yer verilmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, balon meselesi nedeniyle Çin'e yapacağı ziyareti ertelemişti.

Beyaz Saray: "Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cisim düşürüldü"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray: 'Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanımlanamayan bir cisim düşürüldü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement