Beyşehir'de Demokrasi Nöbeti Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'de Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Beyşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrası nöbeti devam ediyor.

19.07.2016 15:31

Beyşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrası nöbeti devam ediyor.

Çarşı Cami önünde oluşturulan meydanda vatandaşlar dördüncü demokrasi nöbetini tuttu. Beyşehir Belediyesi tarafından meydana gelen vatandaşlara yemek ve içecek ikramı yapıldı, Türk bayrağı dağıtıldı.

Belediye başkanı Murat Özaltun alana gelerek yemek servisini kendi yaptı, vatandaşlarla sohbet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program dualar, Kur'an-ı Kerim ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek alana canlı telefon bağlantısı ile bağlanıp Beyşehirlilere seslendi.

Milletvekili Babaoğlu tarihte ilk defa böyle bir olay olduğunu, milletin darbeye engel olduğunu belirterek, "Meydanlardaki bu nöbetiniz o kadar kutsal ki hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum ve her gün Beyşehir'i takip ediyorum. Beyşehir halkı hiç ayırım yapmadan, siyasi ayrım yapmadan, her siyasi kanattan insanımızın demokrasiye sahip çıkarak orada yer alması bana gurur veriyor, bir hemşeriniz olarak gurur duyuyorum sizlerle." dedi.

"Türk tarihinde ilk kez darbe engellendi"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Mevlana Meydanı'na giderek Konyalı hemşerileriyle demokrasi nöbeti tuttuğunu belirterek, "Türk tarihinde sadece Cumhuriyet tarihi değil, ilk defa milletin duruşuyla, halkın duruşuyla bir darbe engelleniyor. Bunun bir örneği yok. Milletimize şükran borçluyuz. Bu duruş, unutulmayacak. Bu duruşta, bu milli iradeyi bu milli iradeyi çiğnetmemede rol alan, programlara katılan, olayları duyduğunda müdahale eden her insanımız, her kardeşimiz hayatı boyunca şerefle taşıyacağı bir şeref levhasına sahiptir. Ben hepinizi tebrik ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da alanı dolduran kalabalığa seslenerek, "Hepinizden Allah razı olsun. Bugün dördüncü gün ve hala buradasınız. Bu vatan hepimizin, hep birlikte başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ne zaman derse o zaman burayı boşaltacağız. Rabbim bunlara bir daha fırsat vermesin inşallah." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir'de Demokrasi Nöbeti Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement