Bingöl'de Çatışma: 3 Şehit 10 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Çatışma: 3 Şehit 10 Yaralı

Bingöl\'de Çatışma: 3 Şehit 10 Yaralı

Bingöl'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı: 3 asker şehit oldu, 10 yaralı var.

24.04.2012 17:56  Güncelleme: 21:10

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını belirterek "İlk temasta 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ardından birkaç saat sonra yeniden bir temas sağlandı. O esnada da maalesef 3 arkadaşımızı kaybettik. 3 şehidimiz var. Sıcak temas devam ediyor" dedi.

BİNGÖL'DE 4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiği çatışmada 3 asker şehit oldu; 3'ü korucu, 7'si asker 10 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Yolaçtı köyü kırsal kesiminde bu sabah saatlerinde arazi arama tarama faaliyetlerinde bulunan güvenlik güçleri ile 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren bir grup PKK'lı arasında çıkan çatışmada, 4 terörist ölü ele geçirilmişti.

Bölgede sıcak temas devam ederken çatışmalar sırasında er Sinan Şen ile korucu Ali Kalan şehit oldu, köy korucuları Hüseyin Alkaç, Ahmet Taş ve Ümit Dinç'in yanı sıra 7 asker de yaralandı. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken bölgede çatışmalar devam ediyor.

Şehit Er Sinan Şen'in (21), İstanbul Kemerburgaz'daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin izne geldiği ve bir hafta önce birliğine teslim olduğu belirtildi.

Sinan Şen'in şehit haberinin duyulmasının ardından Kemerburgaz'daki baba evine yakınları ve mahalle arkadaşları akın etti. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Kapı komşusu Hasan Zengin, Şen'in askerliğinin bitmesine 120 gün kaldığını belirterek "25 günlük izine gelmişti. Bir hafta önce buradaydı. Halinden memnundu. Birliğine dönmeden önce konuştuk" dedi.

Mahalle muhtarı Kemal Kesici de Kemerburgaz'ın, Sinan Şen'le birlikte iki şehit verdiğini belirterek "Buraya geldiğinde konuşmuştuk. Askerliğin iyi gittiğini söylemişti. Çatışmalara girdiğini anlatmıştı. Gitti ama şehit haberi geldi. Çok üzgünüz" dedi.

Şehidin cenazesinin yarın İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

MARDİN'DE ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI

Mardin - Diyarbakır karayolunda ise bu sabah askeri aracın geçişi sırasında patlama oldu, 1 asker yaralandı.

Teröristler yola önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı, askeri araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Araç hasar görürken yaralanan asker hastaneye kaldırıldı.

PKK, ŞEMDİNLİ'DE ASKERİ KULE ŞANTİYESİNE SALDIRDI: 1 YARALI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri kulelerin yapıldığı şantiye alanına girmek isteyen PKK'lılarsa termal kameralar tarafından tespit edildi. Bölgeye yapılan operasyonda güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan kısa sürüreli çatışmada şantiye bekçisi yaralandı.

Olay, saat 01:30 sıralarında Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik beldesine bağlı Umurlu köyü Yolgeldi mezrasının Kuzey Gedik Bölgesi 86 No'lu sınır taşında meydana geldi. 86 No'lu sınır taşı yakınlarında askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bulunduğu şantiyeye girmek isteyen PKK'lı teröristler, Derecik İç Güvenlik Alay Komutanlığı ile Umurlu Taburu'nda bulunan termal kameralar tarafından tespit edildi. Bunun üzerine PKK'lıların kaçabileceği bölgeler, obüs ve havan toplarıyla bombalandı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli süren çatışmda askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bekçiliğini yapan Osman Şandur, bir iş makinesinden seken kurşunla yaralandı. Yaralanan Şandur, Derecik Sağlık Ocağı'nda yapılan ilk müdahale ardından Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şandur'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan aynı bölgede çalışan bir iş makinesinin altına bırakılan mayın da sabah saat 07:00 sıralarında büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

İDİL'DE DE 2 PKK'LI YAKALANDI

Şırnak'ın İdil ilçesi Dirsekli köyünde de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 2 PKK'lı, silahlarıyla birlikte sağ olarak yakalandı.

İdil'de güvenlik güçleri 2 PKK'lının ilçeye 2 kilometre mesafedeki Dirsekli köyüne geldiği belirledi. Köye öğle saatlerinde operasyon düzenlendi. Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonda 2 PKK'lı, silahlarıyla birlikte sağ olarak yakalandı. Güvenlik güçleri köydeki evleri tek tek ararken kırsalda da operasyon başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Çatışma: 3 Şehit 10 Yaralı - Son Dakika


Advertisement