Birleşmiş Milletler" Gibi Koro - Son Dakika
Güncel

Birleşmiş Milletler" Gibi Koro

Birleşmiş Milletler" Gibi Koro

Ülkelerinde kazandıkları burslarla üniversite öğrenimi görmek üzere Akdeniz Üniversitesine gelen yabancı öğrenciler, kurulan koroda Türkçe şarkılar seslendiriyor Bangladeş, Hindistan, Gana, Suriye gibi 19 ülkeden 20 öğrencinin oluşturduğu koro, ilk konserini yarın düzenlenecek akademik tören sırasında verecek Sosyal faaliyetler kapsamında 11 ülkeden 16 öğrenci de aynı tören sırasında "Harmandalı" ve "Damat Halayı" ile halk dansları gösterisi sunacak.

25.12.2013 11:15

GÜÇ GÖNEL - Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda Türkçe öğrenimi gören 19 ülkeden 20 öğrenci, kurulan koroda Türkçe şarkılar seslendiriyor. Koro ilk konserini yarın verecek.

Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda öğrenim gören yabancı öğrenciler, sosyal aktivite çalışmaları kapsamında oluşturulan koroda Türkçe şarkılar söylüyor, halk dansları dersinde de "Harmandalı" ve "Damat Halayı"nı öğreniyor. Öğrenciler, koro çalışmaları sırasında hem Türkçe'lerini geliştiriyor hem de Türk kültürünü ve folklorunu yakından tanıma imkanı buluyor.

Kazandıkları burslarla Türkiye'ye gelmeye hak kazanan öğrencilerin sosyal aktivitelerinden sorumlu Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Fikriye Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin ülkelerinde kazandıkları Türkiye bursu ile Antalya'ya geldiklerini kaydetti.

Öğrencilere Türkçe öğretirken bir yandan da sosyal faaliyetlerle kaynaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirten Kara, koro ve halk dansları ile de Türk kültürünü öğrencilere tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı.

Koroda 19 ülkeden 20, halk danslarında ise 11 ülkeden 16 öğrenci olduğunu anlatan Kara, öğrencilerin bu sosyal faaliyetler sırasında Türkiye'ye daha kolay uyum sağladıklarının altını çizdi. Kara, öğrencilerin ilk konserini yarın düzenlenecek akademik tören sırasında vereceğini, aynı zamanda halk dansları topluluğunun da "Harmandalı" ve "Damat Halayı" ile sahneye çıkacağını bildirdi.

Hintli Mirza'dan "Sultan Süleyman" şarkısı

Koro çalışmalarına katılan Hindistanlı Azim Mirza (26), jeoloji mühendisliğinde doktora yapacağını, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade etti. Mirza, "Burada her şey çok güzel. Deniz güzel, yemekler güzel ama en çok insanlar güzel. Çok güzel şarkı söylüyorlar" dedi.

Mirza, AA mikrofonunu alarak, Sezen Aksu'nun "Sultan Süleyman" şarkısını da seslendirdi.

Bangladeşli Shohel Rana (27) ise Türkçe öğrendikten sonra işletme alanında yüksek lisans yapacağını söyledi.

Öğretmenlerinin kendileriyle çok ilgilendiğini, her sorunlarında yanlarında olduğunu anlatan Rana, "Bir aydır Türkçe konuşuyorum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim çok yardım ediyor. Dersten sonra beraber dans ediyoruz, Türkçe şarkı söylüyoruz. Şarkıları öğrendim. Dersten sonra birlikte söylüyoruz" diye konuştu.

Rana, koroda söylediği parçalar arasında en çok "Arpa buğday daneler"i çok sevdiğini dile getirdi.

Arnavut asıllı Kosovalı Elida Hajdari (19), Türkçe öğrenimini tamamladıktan sonra fizyoterapi alanında okuyacağını kaydetti. Türkçe'yi Antalya'da öğrendiğini belirten Hajdari, koro çalışmaları duyurulduğunda hemen katılmak istediğini söyledi. Hajdari, koro sırasında Türkçe'sinin de geliştiğine dikkati çekti.

"Büyük bir sürpriz yapacağız"

Ganalı Rumensha İddris (20) de Türkçe'nin ardından hemşirelik okuyacağını söyledi. Halk danslarına katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten İddris, "Halk danslarından çok keyif aldım. Şimdi büyük bir program var. Büyük bir sürpriz yapacağız" ifadesini kullandı.

Suriyeli Tarek Al Masri (22), Türkçe öğrendikten sonra inşaat mühendisliği alanında öğrenim göreceğini kaydetti. Korodan çok keyif aldığını dile getiren Masri, konserde söylemeye hazırlandıkları parçalar arasında en çok Grup Duman'ın "Senden Daha Güzel"i sevdiğini kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşmiş Milletler' Gibi Koro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement