Bitlis'te nevruz etkinliği - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te nevruz etkinliği

Bitlis\'te nevruz etkinliği

Bitlis'te Barış ve Demokrasi Partisi'nce (BDP), nevruz etkinliği düzenlendi.

19.03.2014 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te Barış ve Demokrasi Partisi'nce (BDP), nevruz etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamada konuşan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan hakkında verdiği karara ilişkin, "AİHM Öcalan'a yapılanların haksızlığı olduğunu görüyor. AİHM bile Kürt halkına zulüm yapıldığını belirtiyor" dedi.

Bundan bir yıl önce Öcalan'ın başlattığı çözüm sürecinde, artık bu halkın müzakere beklediğini ifade eden Zenderlioğlu, şöyle konuştu:

"Bu halk seçimlerde kendi iradesini sandığa yansıtmak istiyor. Yine sırça köşklerinde bu halkın rahatını bozmak isteyenler var. Bugüne kadar verdikleri sözleri yerine getirmediklerini bu halk çok iyi biliyor. Bizler 30 Mart'ta bunlara gereken cevabı en iyi şekilde vereceğiz. Onlara fırsat vermeden çalışacağız. Bugünkü coşkumuzu kaybetmeden 30 Mart'ta hep birlikte bayram yapacağız."

Etkinlikte BDP Bitlis İl Başkanı Can Demir de bir konuşma yaptı.

Zenderlioğlu ve beraberindekiler, alanda nevruz ateşini yaktı. Sanatçıların seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde halayların çekilmesiyle, kutlama programı sona erdi.

-nevruz kutlamaları

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te nevruz etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement