BM Temsilciliği önünde Mısır'daki idam kararına tepki - - Son Dakika
Güncel

BM Temsilciliği önünde Mısır'daki idam kararına tepki -

İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını, BM'nin Ankara'daki temsilciliği önünde protesto etti.

11.04.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını, BM'nin Ankara'daki temsilciliği önünde protesto etti.

"Katil Darbeci Düzenin İdam Kararı Hükümsüzdür" yazılı pankart taşıyan platform üyeleri, "Yaşasın Küresel İntifada", "Üzülme, Gevşeme Allah Bizimle", "Katil Sisi Mısır'dan Defol", "Darbeciler Halka Hesap Verecek" ve "Ankara'dan İhvana, Direnişe Bin Selam" şeklinde sloganlar attı.

Rabia işareti yapan ve tekbir getiren platform üyeleri adına hazırlanan ortak bildiriyi Server Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersönmez Yarbay okudu.

"Mısır'da alınan idam kararları, adil yargılanma hakkının açıkça ihlali olduğu gibi, evrensel hukuk ve hatta temel insan sağduyu ve ahlakı bakımından da açıkça hatalı ve hükümsüzdür" ifadesini kullanan Yarbay, sanıkların katılmadığı, kimseye savunmasının sorulmadığı, toplamda 20 dakika süren tek bir duruşmada verilen idam kararlarının, darbecilerin Mısır halkıyla ve insanlığın hukuk ve ahlak alanında sahip olduğu bütün değerlerle alay etmesi anlamına geldiğini söyledi.

Yarbay, meşru ve demokratik seçimlerle iktidara gelen İhvan yönetiminin askeri darbeyle devrilmesinin, buna karşı düzenlenen barışçıl gösterilerde en az bin 200 kişinin katledilmesinin, darbe karşıtı yaklaşık 16 bin kişinin gözaltına alınmasının ve ardından idam kararlarının verilmesinin, Mısır'da ilk fırsatta kendisini dirilten Sisi cuntası görünümlü Mübarek rejiminin ahlaksız ve katliamcı karakterini tüm dünyaya ifşa ettiğini belirtti.

Batı yönetimlerinin, Mısır'daki darbeye karşı açıkça tavır almadıklarına ve darbe yönetiminin gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kaldıklarına, idam kararlarıyla ilgili de şu ana dek ciddi ve kararlı herhangi bir adım atmadıklarına işaret eden Yarbay, "Başta BM olmak üzere uluslararası bütün aktörlerin derhal harekete geçerek azgın Sisi cuntasının zaptedilmesi yönünde çaba göstermesinin gerekliliği açıktır" dedi.

Nene Hatun Derneği Başkanı Nazangül Ada Dalkıran, Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dursun ve Memur-Sen Ankara İl ve Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Kır da Mısır'daki idam kararlarını protesto ederek, uluslararası camianın buna karşı tavır ortaya koyması gerektiğini kaydetti.

Ortak basın açıklamasının İngilizce metninin de okunmasının ardından, platform üyeleri dua etti.

-protesto

BM Temsilciliği önünde Mısır\'daki idam kararına tepki -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Temsilciliği önünde Mısır'daki idam kararına tepki - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement