Boyları Hayallerine Yetişmedi - Son Dakika
Güncel

Boyları Hayallerine Yetişmedi

Boyları Hayallerine Yetişmedi

TÜRKİYE'nin ilk hayal platformu sayesinde Palandöken'e çıkan köy okulu öğrencileri gondol lift ile dağda tur attı ve küre kafede yemek yedi.

28.07.2017 11:47

TÜRKİYE'nin ilk hayal platformu sayesinde Palandöken'e çıkan köy okulu öğrencileri gondol lift ile dağda tur attı ve küre kafede yemek yedi. Yaşları 6 ila 8 arasında değişen 5 çocuk en büyük hayalleri olan go karta bindi, ancak ayakları pedal ve frene yetişmeyince bu hayallerini boy farkıyla gerçekleştiremedi.

Erzurum merkez Aziziye ilçesine bağlı Altınbulak mahalle/ köy ilkokul öğrencileri öğretmenlerinin yardımı ile Atatürk Üniversitesi Teknokent Ofisinde faaliyet gösteren,'hayalimolurmusun.com'a, 'Palandöken'de eğlenceli bir gün geçirmek ve go karta binmek istiyoruz' diye mail gönderdi. Bunun üzerine harekete geçen hayal platformu üyeleri, Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda 5 çocuğu köylerinden alıp Palandöken Kayak Merkezine getirdi. Gondol lifte binerek Palandöken'i gezen, zirve yakınlarındaki Küre kafede yemek yiyen çocuklar, daha sonra Go Kart pistine getirildi. Büyük bir heyecan içinde kasklarını başlarına takarak araçlara oturan çocukların ayakları gaz ve fren pedallarına yetişmedi. Boyları hayallerine yetişemeyen çocuklar, go kart yapan büyüklerini heyecanla izlemekle yetindi.

TÜRKİYE'NİN İLK HAYAL PLATFORMU

'Hayalim olurmusun.com'un proje koordinatörü Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3'üncü sınıf öğrenisi Sait Başaran, Türkiye'nin ilk hayal platformunu kurduklarını bildirdi. Projenin 6 ay önce başladığını ifade eden Başaran şunları söyledi:

"Bugün Altınbulak köyü okulundaki çocukların hayalini gerçekleştirmek istedik. Çocukların Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in sponsorluğunda güzel bir gün geçirmelerini sağlayacağız. İnsanların büyüdükçe hayallerinin de küçüldüğünü düşünüyorduk. Bu yüzden sitemizi işlevsel hale getirmek için insanların hayallerini önceledik. İnsanlar hayallerini sisteme girerek sıralıyorlar. Birinci olan sıralamadaki hayali gerçekleştirmek için destek butonu açılıyor. Biz oradan gelen yardımlar ve bulduğumuz sponsorlar aracılığı ile hayalleri gerçekleştirmeye dönük bir çalışma yürütüyoruz. Proje, Atatürk Üniversitesi Teknoloji ve Araştırma Enstitüsünde açıldı. 'hayalimolurmusun com'un ilk hayali Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yardımları ile gerçekleşti. İkinci olarak bir öğrencinin kitap yazma hayali var. Onu da gerçekleştirmek üzereyiz. Bize gelen ilginç istekler var. Bizler bu isteklerden makul olanları seçip sırayla gerçekleştirmeye çalışacağız."

PALANDÖKEN YAZ-KIŞ EĞLENCE MERKEZİ OLACAK

Palandöken Dağı'nı çıkan yolun sağındaki park alanına Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve uluslararası go kart pistine sahip alana gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen çocuklara oyuncak hediye etti Birçok alanda olduğu gibi eğlence anlamında da Erzurum'un Batı ile farkının olmayacağına dikkati çeken Sekmen, "Önümüzdeki günlerde Palandöken dağının eteklerinde çok farklı eğlence alanları oluşturulacak. Kışın kayak merkezi olan Palandöken yazın da eğlence merkezi olacak" diye konuştu.

KÖYDE HERKESE ANLATACALAR

Sevinç içinde evlerine dönen 4'üncü sınıf öğrencilerden Berat Akdağ, "Böyle bir sitenin olduğunu duyunca hemen öğretmenimizin de yardımı ile hayalimizi yazdık. Sonra gelip bizi köyümüzden alarak Palandöken'e getirdiler. Rüya gibiydi. Sadece boyumuz yetmediği için go karta binemedik. Ağabeylerimizde üzüldü ama bu bile bizim için yeterliydi. Bugün yaşadıklarımızı köyde gidip herkese anlatacağız" dedi.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boyları Hayallerine Yetişmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement