Ak Parti Burdur Kadın Kolları Başkanı Serpil Ekinci, 26 Şubat 1992'de yaşanan Hocalı katliamını kınadı. Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Ekinci, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetlerinin yüzlerce Türkü katlettiğini belirterek, dünyanın gözleri önünde, kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır bir katliamın gerçekleştirdiğini kaydetti.
Ermeni kuvvetlerinin 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katlettiğini belirten Ekinci, "O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir" dedi.
BATI GÖRMEZDEN GELDİ
Hocalı katliamının üzerinden 24 yıl geçtiğini ifade eden Ekinci, şöyle konuştu:
"Ermenilerin ve Ermenilere destek olan Sovyetler Birliği'nin yaptıkları insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara, Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi'ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı' da yapılan katliam Azerbaycan'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere; tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur."
Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması aynı zamanda kınanması gereken bir durum olduğunu vurgulayan Serpil Ekinci, "Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ'da, Hocalı'da yapılan katliamı kınıyoruz" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Burdur'da Hocalı Katliamı Kınandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.