Büyükşehir Belediyesi, muhtarlıkların halka daha sağlıklı hizmet verebilmesi için sağladığı teknolojik altyapı desteğine devam ediyor. Bugüne kadar muhtarlıklardan gelen talepler üzerinde bilgisayarı bulunmayan ya da mevcut bilgisayarları talebi karşılamayan 250'yi aşkın muhtarlığa bilgisayar ve yazıcı temin eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez Osmangazi, Mudanya ve Gemlik'teki 43 mahalle ve köy muhtarlıklarına 40 bilgisayar ve 34 yazıcı hediye etti.
"Hedef halka hizmet"
Merinos Parkı'ndaki Gölpark Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen bilgisayar dağıtım töreni, muhtarlardan büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, muhtarlıkların devletin temsilcisi ve halkla ilk temas noktası olduğunu söyledi. Vatandaşa hizmet etmenin önemine vurgu yapan Başkan Altepe, "Bugün muhtarlarımızın ihtiyaçlarını kolaylaştıracak bir hizmeti daha gerçekleştiriyoruz. Halkla yüzyüze olan muhtarlarımızın mahalle ve köylerindeki sıkıntılarını çözmeleri önemli. Bursalılara en iyi hizmeti verebilmeleri için muhtarlıkların da teknolojik altyapıya sahip olmaları gerekiyor. Bizler de muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda bilgisayar dağıtımlarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa'da kente değer katan önemli çalışmaların yapıldığını da hatırlatarak, "Ecdad yadigarı güzel Bursamız'a en güzel hizmetlerin ve örnek çalışmaların yapılması için çabalıyoruz. Hedefimiz aynı. Halka en iyi hizmetin en kısa zamanda ulaştırılmasını önemsiyoruz" dedi.
"Bursalılar Bursa'nın farkında"
Bugüne kadar 250'yi aşkın bilgisayarın dağıtıldığını, bu kez 43 muhtarlığa verilen ve Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan özel yazılımlı bilgisayar ve yazıcıların muhtarların işini kolaylaştıracağını ifade etti. Bursa için güzel idealleri olduğunu da anlatan Başkan Altepe, "Bursa Türkiye'ye değil, dünyaya örnek konumda. Bursalılar da Bursa'nın güzelliğinin ve nimetlerinin farkında. Hedefimiz, daha yaşanabilir, daha kaliteli ve daha çağdaş bir kente ulaşmaktır" şeklinde konuştu.
Mudanya Muhtarlar Derneği Başkanı Ziya Kalafat da Bursa'da güzel işlere imzasını atan ve çalışmalarında muhtarlara da her konuda destek olan Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından muhtarlara bilgisayarlarını dağıtan Başkan Altepe, tören sonunda da muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Son Dakika › Güncel › Bursa Büyükşehirden Muhtarlara Bilgisayar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.