Buz Hokeyi'nde Dünya Şampiyonluğuna 1 Adım Kaldı - Son Dakika
Güncel

Buz Hokeyi'nde Dünya Şampiyonluğuna 1 Adım Kaldı

Buz Hokeyi\'nde Dünya Şampiyonluğuna 1 Adım Kaldı

Uğur DEMİRKIRDI - İSTANBUL / DHAİstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde devam eden Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda (Div. III) Türkiye, 4. maçında Hong Kong'u 5-1 yenerek 4'te 4 yaptı ve şampiyonluğun en güçlü adayı oldu.

04.04.2016 16:41

Uğur DEMİRKIRDI - İSTANBUL/ DHA

İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde devam eden Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda (Div. III) Türkiye, 4. maçında Hong Kong'u 5-1 yenerek 4'te 4 yaptı ve şampiyonluğun en güçlü adayı oldu.

6 Nisan'da yapılacak olan final maçında Güney Afrika ile piste çıkacak Milliler, uzatmalarda yenilse dahi Dünya Şampiyonu olacak

İlk maçında Gürcistan'ı 5-4, ikinci maçında Lüksemburg'u 10-2, üçüncü maçında Bosna Hersek'i 8-2 yenen Türkiye Milli Buz Hokeyi Takımı zorlu geçen dördüncü maçında da Hong Kong'u 5-1 yenerek 4'te 4 yaptı.

Bu sonuçla grup liderliğini sürdüren Milliler, 6 Nisan'da Güney Afrika ile final maçına çıkacak. Buz Hokeyi'nde 3 periyot içerisinde alınan galibiyet galip gelen takıma 3 puan, uzatmalarda alınan galibiyet 2 puan kazandırıyor. Bu akşam oynanacak olan Güney Afrika-Bosna Hersek maçında Güney Afrika kazanacak olursa Türkiye'nin Güney Afrika'ya 3 periyot içinde yenilmemesi gerekiyor. Bu sebeple 4 maç sonunda 12 puanı olan Milliler Güney Afrika'ya uzatmalarda yenilse dahi Buz Hokeyi 3. klasmanda Dünya Şampiyonu olacak.

Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası (3.KLS) Puan Durumu:

1. Türkiye Maç sayısı 4 Puanı 12

2. Gürcistan Maç Sayısı 3 Puanı 6

3. Güney Afrika Maç Sayısı 3 Puanı 6

4. Lüksemburg Maç Sayısı 3 Puanı 3

5. Bosna Hersek Maç Sayısı 3 Puanı 3

6. Hong Kong Maç sayısı 4 Puanı 0

Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı, Dünya Şampiyonu'nu belirleyecek olan son maçını 6 Nisan 2016 Çarşamba günü saat: 13.00'te Güney Afrika'yla oynayacak. İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde oynanacak maçı isteyen herkes ücret ödemeden izleyebiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buz Hokeyi'nde Dünya Şampiyonluğuna 1 Adım Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement