Çanakkale 366 Metrelik Dev Gemi Boğazı Kapattı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale 366 Metrelik Dev Gemi Boğazı Kapattı

366 metrelik dev gemi boğazı kapattıÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen 366 metre uzunluğundaki Malta bayraklı 'Unayzah' adlı dev konteyner gemisinin geçişi sırasında, boğaz tek yönlü olarak transit geçişlere kapatıldı.

01.12.2017 18:39

366 metrelik dev gemi boğazı kapattı

ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen 366 metre uzunluğundaki Malta bayraklı 'Unayzah' adlı dev konteyner gemisinin geçişi sırasında, boğaz tek yönlü olarak transit geçişlere kapatıldı.

Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan İstanbul Ambarlı Limanı'na giden 141 bin 77 groston ağırlığında 366 metre uzunluğundaki 'Unayzah' adlı gemi, bugün saat 14.45 sıralarında, Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Gemi, saat 16.15'te, Çanakkale önlerine ulaştı. Boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu dönen dev gemi, Marmara Denizi'ne doğru yol aldı. Dev geminin geçişi sırasında boğaz, güvenlik maksadıyla Marmara Denizi yönünden gelişler için tek yönlü olarak transit geçişlere kapatıldı. Dev konteyner gemisinin geçişine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-4' ve 'Kurtarma-9' römorkörleri refakat etti.

Çanakkale 366 Metrelik Dev Gemi Boğazı Kapattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale 366 Metrelik Dev Gemi Boğazı Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement