Çanakkale'de Konut Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Konut Günleri Başladı

Çanakkale\'de Konut Günleri Başladı

Çanakkale'de Konut Günleri başladı Çanakkale'de Müteahhitler Birliği tarafından 13-16 Mayıs tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilen Konut Günleri bugün başladı.

13.05.2015 21:08

Çanakkale'de Konut Günleri başladı

Çanakkale'de Müteahhitler Birliği tarafından 13-16 Mayıs tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilen Konut Günleri bugün başladı. 12 inşaat firmasının yer aldığı Konut Günleri'yle bir haftada 40 bin ziyaretçiye ulaşılması hedeflendiği bildirildi.

İskele Meydanı'nda 500 metrekaresi kapalı 1000 metrekare alan üzerinde başlayan Konut Günlerine CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale milletvekili adayı Muharrem Erkek, MHP Çanakkale milletvekili adayı Kürşat Tuna, Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, Çanakkale Müteahhitler Birliği Meclis Başkanı Salih Yıldız, yönetim kurulu üyeleri, Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Erdal Akarsu, inşaat firmaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konut Günleri'ne özel olarak çok sayıda firma özel indirim paketleri hazırladı.

"YABANCIYA KONUT SATIŞI YASAĞI"

Konut Günleri'nde konuşan Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, Çanakkale Konut Günleri vasıtasıyla ilk defa konut üreticileri ile halkın ilk defa karşılıklı buluştuğunu söyledi. Farklı büyüklüklerde birçok alternatifle değişik lokasyonlardaki ve bütçedeki yüzlerce konutun görücüye çıktığını belirten Hakan Vural sözlerine şöyle devam etti:

"Yine bu organizasyon süresince tüm katılımcı firmalarımız, Çanakkale Konut Günleri'ne özel kampanyalar ve çalışmalarla halkımızın karşısına çıkarak bu haftayı konut bayramına dönüştürecek. Bizler çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anzak annelerine yazdığı ve tüm dünyaya verdiği hoşgörü mesajını, bu misyonu devam ettirmek hepimizin görevi değil midir? Çanakkale müteahhitleri olarak şehrimizdeki barış kültürü ve mozağinin gelişimine, dünya bahçesinden kentimize kazandırdığımız dostlarımızla devam etme gayreti içerisindeyiz. Valimizin, yeni seçilecek milletvekillerimizin, belediye başkanımızın, kentimizin misyonunun önünü açacak ve basit bir bakanlar kurulu kararı ile çözüm bulacak olan yabancıya konut satış yasağı konusunda tavır ve irade sergileyeceklerine olan inancımızın tam olduğunu belirtmek isterim. Onların getirecekleri çözümle birlikte kentimiz tarihindeki sarsılmaz yerini, barışı tüm dünya coğrafyasına yayma vazifesine devam edecektir."

Konuşmanın ardından CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, beraberindeki protokol üyeleriyle konut günlerinin açılış kurdelesini kesti.

13- 19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Çanakkale Konut Günlerinde bir hafta boyunca prestij projelerini halkın beğenisine sunacak olan firmalar, özel indirimlerde bulunacak. İskele Meydanı'nda her gün sabah 10.00'dan 23.00'e kadar vatandaşların ziyaret edebileceği, konserlerin ve çocuklar için çeşitli etkinliklerin düzenleneceği bir çekim merkezi olacak. 12 firmanın katıldığı Konut Günleri kapsamında Çanakkale'deki bir aylık konut satışının yüzde 80'inin bir haftada gerçekleşmesi beklendiği kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Konut Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement