Çanakkale'den Gaziantep'e Bir Destanın Öyküsü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'den Gaziantep'e Bir Destanın Öyküsü

Çanakkale\'den Gaziantep\'e Bir Destanın Öyküsü

Gaziantep'te, Çanakkale Zaferi'nin 98.yıldönümü dolayısıyla Sanko Park'ta "Çanakkale Savaşları Fotoğrafları" ve "Gazikent Şehitleri" sergileri açıldı.

15.03.2013 18:50

Gaziantep'te, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla Sanko Park'ta "Çanakkale Savaşları Fotoğrafları" ve "Gazikent Şehitleri" sergileri açıldı.

Küratör Fahri Özdemir'in özel koleksiyonundan derlenen Çanakkale Savaşları Fotoğrafları Sergisi, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa ve Avustralya'daki koleksiyonlardan temin edilen ve 6 bin 500 fotoğraf içerisinden seçilen 100 fotoğraftan oluşuyor. Serginin açılışına Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar, Sanko Park Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng ve şehit yakınları katıldı.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu, şehitleri saygıyla andığını belirterek, "Biz inanıyoruz ki, bu vatanın hiçbir zaman bir tek taşı dahi bölünmeyecek. Bu konudaki inancımız her zaman için devam edecek. Allah'tan şehitlerimize rahmet diliyorum, kederli ailelerine sabır diliyorum. Ben inanıyorum ki, bu ülke ve bu ülkede yaşayan herkes her an şehit olmak için birbiriyle yarışır. Bu konudaki inancımızı hiçbir zaman yitirmedik. Ne bu bayrak iner, ne bu ezan susar, ne bu vatan bölünür" dedi.

Milletvekili Erdoğan ise, "Bu bayrağın inmemesi, bu vatanının parçalanmaması, ezanın susmaması ve ülkenin bölünmemesi için canlarını seve seve verenlerle birlikteyiz. Peygamberimiz 'onlara ölü demeyin' diyor. Onlar yaşıyorlar, aramızdalar. Onlar, memleketimizin geleceği için canlarını seve seve verdiler. Biz onları ne kadar ansak, hatıraları önünde ne kadar eğilsek az" diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Sanko Park'ta açılan iki sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, şehitlere rahmet diledi. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır ise Allah'tan bu tür acıları bir daha yaşatmamasını dileyerek, "Biz istiyoruz ki, barış olsun, güzellik olsun. Vurmakla bir yere varılmaz. Dağdaki gezen de bağdaki gezen de gelsin bu vatana sahip çıksın. Bu vatan hepimizin" diye konuştu.

Gazeteci Okan Çelik'in, şehit evlerini dolaşarak bir yıllık çalışma sonucu hazırladığı ve Şehit Aileleri Derneği ile Şahinbey Belediyesi işbirliğinde düzenlenen "Gazikent Şehitleri" adlı sergide, Gaziantep'in 197 terör şehidinin doğumundan ölümüne kadar hayat hikayesi fotoğraflarla sergileniyor. Sanko Holding ve Sanko Park işbirliği ile düzenlenen "Çanakkale Savaşları Fotoğrafları" ve Gazikent'in Şehitleri sergileri, 30 Mart'a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'den Gaziantep'e Bir Destanın Öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement